R. Karbauskis sakė, kad šiame etape koalicinė sutartis, pagal kurią Seimo pirmininko pozicija atitenka socialdarbiečiams, jau negali būti koreguojama.

V. Pranckietis į posėdį atvyko ir toliau laikydamasis savo pozicijos. Jis sakė, kad ir po šio posėdžio niekas nepasikeis.

„Niekas nepasikeis. Mane patraukti gali Seimas“, – sakė jis.

Karbauskis: koalcinė sutartis negali būti koreguojama

LVŽS taryba V. Pranckiečio klausimą susiejo su koalicine sutartimi.

„Dėl V. Pranckiečio niekas nesiruošia balsuoti, balsuojama dėl koalicinės sutarties vykdymo“, – sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, neigiamas rezultatas reikštų nepasitikėjimą frakcija. Ką konkrečiai tai reiškia, ir kokias pasekmes gali turėti, jis nedetalizavo.

Pasak partijos pirmininko, koalicinė sutartis šiame etape negali būti koreguojama. Jo nuomone, dabar jau negalima išbraukti punkto, kad Seimo pirmininko pozicija atitenka socialdarbiečiams.

„Jeigu mūsų partija atiduotų dvi ministerijas, tai tikriausiai išbrauktų, bet mūsų frakcijos sprendimas buvo, kad mes pirmiausia siekiame išsaugoti kuo didesnę atsakomybių sferos skaičių Vyriausybėje, ir net į vieną ministeriją nebūtų keičiamas Seimo pirmininko postas“, – sakė R. Karbauskis.

Pasitikėjimą tikrinsis ir R. Karbauskis

Pirmadienį į tarybos posėdį Kauno rajone susirinkę Valstiečių ir žaliųjų sąjungos tarybos nariai taip pat balsuos ir dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu.

„Darbotvarkėje klausimas yra“, – sakė jis.

Balsavimas dėl pasitikėjimo juo bus slaptas.

Taryba taip pat turėtų svarstyti pasirašytą naująją valdančiosios koalicijos sutartį.

Pranckietis nesiruošia trauktis

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis į posėdį atvyko iškart po R. Karbauskio.

„Aš manau, kad niekur dangus negriūva. Ir nereikia visko statyti ant vienos kortos. Lietuvoje yra tvirta valdžia, ja turime pasitikėti. Ramybė Lietuvai“, – teigė V. Pranckietis.

Seimo vadovas taip pat neslėpė, kad net jei valstiečiai patvirtins koalicijos sutartį, jis nesiruošia trauktis iš užimamų pareigų.

„Niekas nepasikeis. Mane patraukti gali Seimas, Tą jau kartoju pusantro mėnesio“, – teigė V. Pranckietis. Seimo pirmininkas taip pat neskubėjo prognozuoti slapto balsavimo, dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu, rezultatų.

„Rezultatas bus toks, kaip nubalsuos – tokio rezultato ir tikiuosi“, – nedaugžodžiavo V. Pranckietis.

Susirinko „valstiečių“ taryba

Pirmadienio popietę Kauno rajone į posėdį susirinko Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos Taryba.

Oficialioje jų darbotvarkėje skelbiama, kad posėdžio metu jie planuoja aptarti 2019 m. rinkimus. Partijos lyderis Ramūnas Karbauskis žurnalistams yra sakęs, kad partija laimėjo visus trejus rinkimus. Kiek vėliau jis patikslino, kad taip juokavo.

Savivaldybių tarybų rinkimuose „valstiečiai“ pagal gautų mandatų skaičių tarp partijų buvo trečioje vietoje. Europos Parlamente „valstiečiai“ gavo dvi vietas, ir pagal rinkimuose gautų balsų procentą jie buvo treti tarp partijų. Partijos remiamas kandidatas prezidento rinkimuose Saulius Skvernelis nepateko į antrą rinkimų turą.

Partijos taryba per posėdį kalbėsis ir apie rugsėjo 8 dieną vyksiančius rinkimus į Seimą Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos vienmandatėse apygardose. Žiemgalos apygardoje LVŽS kartu su Centro partija kelia buvusios laidų vedėjos Rūtos Janutienės, Žirmūnų apygardoje – parlamentarės Astos Kubilienės padėjėjos Vilmos Galdikės, o Gargždų apygardoje – Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nario, buvusio Seimo nario Broniaus Markausko patarėjo Raimundo Daubario kandidatūras.

Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, apimančioje Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų, rašė BNS.

„Valstiečiai“ taip pat aptars pasiruošimą 2020 m. Seimo rinkimų kampanijai.

Posėdžio programoje – taip pat numatyti punktai dėl LVŽS vadovybės veiklos įvertinimo, ir LVŽS, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – krikščioniškų šeimų sąjungos ir Partijos „Tvarka ir Teisingumas“ koalicinės sutarties vykdymo.