Į suvažiavimą neatvyko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos nariai, o opozicinių partijų atstovai į renginį nebuvo kviesti.

„Valstiečius“ pasveikinęs G. Kirkilas gyrė jų ir socialdarbiečių valdančiąją koaliciją ir prisiminė, kad tai penktoji valdančiuoji dauguma, kurioje jis dirba.

„Per dvejus bendro darbo metus ši koalicija funkcionuoja, mano požiūriu, kol kas efektyviausiai, daro esmines reformas, užtikrina politikos skaidrumą, atitinka šalies gyventojų lūkesčius ir, svarbiausia, išlaiko ūkio augimą“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat pareiškė, kad valstybei reikia vadovo, kuris vienys politikus, o ne be reikalo „kovos su Seimu ir Vyriausybe“.

Premjeras Saulius Skvernelis suvažiavime formaliai turėtų gauti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos paramą gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

Tuo metu V. Kamblevičius „valstiečiams“ padovanojo botagą ir sakė, kad juo R. Karbauskis galės drausminti „vandenį drumsčiančius“ frakcijos narius Seime.

„Ką aš noriu pasakyti, gerbiamas Ramūnai. (...) Visose frakcijose yra atskalūnų ir atsiskyrėlių, mes patys turėjome Petrą Gražulį. Pas jus yra apie dešimt, kurie kartais jūsų neklauso“, – kalbėjo V. Kamblevičius.

„Aš nesakau, kad reikia iš karto naudoti smurtą, bet reikėtų šitą pakabinti aukščiausioje vietoje frakcijoje, kad visi matytų“, – pridūrė jis.

„Valstiečiai“ šeštadienį taip pat turėtų perrinkti R. Karbauskį partijos pirmininku, patvirtinti sąrašo Europos Parlamento rinkimuose lyderį.