LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad LVŽS šiuo metu yra opozicijoje, todėl visas viltis deda į prezidentą, kuris girdi Lietuvos žmones ir yra tas asmuo, kuris taria lemiamą žodį užsienio politikoje.

„Niekada nemanėme, kad Lietuva dėl valdžios veiksmų atsidurs tokioje sudėtingoje situacijoje, kuomet nesusitvarkoma su problemomis valstybės viduje, bet ir kuriamos naujos užsienio politikoje. Mūsų viltys, kad kažkas gali pasikeisti, nukreiptos į Gitaną Nausėdą. Jam reiškiame visokeriopą paramą bendruose matymuose ir siekiant išsaugoti ne tik mūsų valstybės prestižą, bet ir mūsų Tautai priimtinas tradicines vertybes“, – sako LVŽS pirmininkas.

LVŽS rezoliucijoje pabrėžia, kad būdama susitelkusia ir vieninga politine jėga, savo veiklą grindžia vertybinėmis nuostatomis, orientuotomis į visuotinai pripažintas bendražmogiškas vertybes – gerovės visiems Lietuvos žmonėms siekimą, tradicinės šeimos, lietuvybės, tautinių bendrijų kultūros tradicijų puoselėjimą, žmogaus sveikatos, gamtos ir aplinkos išsaugojimą. „Valstiečiai“ teigia tai įrodę 2016–2020 m., kai valstybėje „pradėjo svarbius pokyčius, lėmusius žmonių pajamų bei valstybės gerovės augimą, socialinės atskirties mažėjimą ir sukūrusius prielaidas sėkmingai įveikti pirmąją COVID-19 bangą, išlaikant vieną stabiliausių ekonomikų ne tik Europos Sąjungoje, bet ir pasaulyje.“

LVŽS taip pat primena, kad, „nepaisant prieš ją nukreiptos šmeižto kampanijos ir beprecedenčio sistemingo valdančiosios koalicijos puolimo, šalyje LVŽS lieka bene vienintele partija, aktyviai ginančia ir toliau ginsiančia tradicines vertybes.“ Pasak „valstiečių“, partijai svarbūs demokratijos, lygiateisiškumo, valstybės valdymo konstitucinės hierarchijos, solidžios ir gerbiamos valstybės vidaus bei užsienio politikos principai.

Seimo rinkimus laimėjus konservatoriams ir liberalams, situacija, pasak „valstiečių“, valstybėje ėmė sparčiai blogėti – valdantieji vidaus politikoje vykdo agresyvią visuomenės segregaciją ir priešina visuomenę, žlugdo verslą, nepalikdami vietos vertybiniams reguliavimo principams, ypač lygiateisiškumui ir žmogiškumui, o užsienio politikoje ignoruoja bet kokių diplomatinių kelių bei kompromisų paieškas, teigia LVŽS.

LVŽS pažymi su nerimu stebinti, kad auga nedarbas, nevaldomai kyla būtiniausių produktų, elektros energijos, dujų, šilumos, degalų kainos, didinamos valstybės rinkliavos bei mokesčiai ir planuojamos naujos finansinės naštos formos gyventojams. Todėl „valstiečiai“ primygtinai ragina valdančiąją daugumą „nutraukti Lietuvos visuomenės priešinimą, Lietuvos Respublikos prezidento institucijos puolimą ir žeminimą, neprofesionalų kišimąsi į užsienio valstybių vidaus politiką, darančią žalą Lietuvos valstybei“.

Valstiečiai ir žalieji taip pat ragina „nesiekti jokios pagalbos priklausomiems asmenims nekuriančios narkotikų dekriminalizacijos, veiksmingų bei tarptautinių organizacijų ir mokslininkų pripažintų alkoholio vartojimo mažinimo priemonių, nedidinti ir neįvedinėti naujų mokesčių bei kartu susitelkti viešajame sektoriuje ties ekonominiais, teisiniais, socialiniais, sveikatos, švietimo, kultūros, tarpvalstybinių santykių stiprinimo, naudingų valstybei ir jos žmonėms sprendimais.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)