„Jeigu ministrė pati neatsistatydins dėl to chaoso, kurį ji sukūrė su mokytojų apmokėjimu, nes taip negali būti, kad Seimas skiria pinigų mokytojų algoms padidinti, o realiai algos nepadidėja. Jeigu ji neatsistatydins, aš asmeniškai po savaitės pradėsiu rinkti parašus interpeliacijai“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime pareiškė politikas.

„Ir pradėsiu nuo „valstiečių“ frakcijos narių“, – pridūrė jis.

N. Puteikis J. Petrauskienę kritikavo dėl prasto pasirengimo įgyvendinant etatinį mokytojų apmokėjimą, dėl neskaidrių konkursų švietimo srityje.

N. Petrauskienę į švietimo ir mokslo ministres delegavo valdančioji Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS). N. Puteikis nėra šios partijos narys, bet dirba jos frakcijoje Seime.

LVŽS frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį žurnalistams teigė, kad situacija švietimo srityje nėra paprasta, bet neigė pranešimus apie planus keisti ministrę.

„Šituos gandus skleidžia opozicija, situacija tikrai nepaprasta, ta prasme, kad pradėtos reformos, jei šnekame apie etatinį apmokėjimą. Viskas vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, bet daugelyje mokyklų ir daugelyje vietovių atlyginimų padidėjimas yra aiškus, ir tas pripažįstama“, – sakė R. Karbauskis.

Inicijuoti interpeliaciją ministrui turi teisę 29 Seimo nariai. Jam atleisti iš pareigų reikia ne mažiau kaip 71 balso.