Po posėdžio valstiečiai rado kaip pastatyti Seimo pirmininką „į vietą“ – išmetė iš frakcijos, nors tai nieko ir nereiškia. Taip pat bus renkami parašai dėl Seimo vicepirmininko Remigijaus Žemaitaičio atstatydinimo.

Po posėdžio valstiečių lyderis R. Karbauskis žurnalistams sakė, kad frakcijos nariai nusprendė šalinti V. Pranckietį iš frakcijos. Paklaustas, ką tai reiškia, R. Karbauskis patvirtino, kad nieko. Seimo pirmininku tapęs politikas narystė frakcijoje būna sustabdyta.

„Po vakarykštės dienos to nedaryti argumentų nebeliko“, – sakė valstiečių lyderis.

„Nieko nekeičia, Seimo pirmininkas dabar bus tiesiog Mišrios Seimo narių grupės narys. Jeigu jis nebebus Seimo pirmininkas, jis automatiškai pateks į tą grupę“, – tvirtino jis.

Politikas sakė, jog tikisi, kad dauguma Seimo narių jo nepalaiko. „Dabar bus įdomu stebėti, kaip jis suksis, kad Seimas negalėtų balsuoti“, – teigė jis.

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R. Žemaitaitis šiuo metu dirba Mišrioje Seimo narių grupėje, bet nėra prie valdančiųjų prisijungusios frakcijos „Lietuvos gerovei“ narys. R. Karbauskio teigimu, bus renkami parašai dėl jo atstatydinimo, nors pats politikas dar antradienį neprieštaravo šį postą palikti, jei tam pritars visa partija.

Ramūnas Karbauskis, Rima Baškienė

Tačiau anot R. Karbauskio, antradienis parodė, kad R. Žemaitaitis dirba ne valdančiųjų, o opozicijos naudai.

„Iki vakar mes galvojome, kad taip gali būti. Bet vakar kolega Žemaitaitis dalyvavo visame tame procese. Jei jis būtų nebalsavęs dėl to neeilinio posėdžio, tokiu atveju viso to spektaklio nebūtų buvę. Bet jis balsavo, nes pasirinko veikti su opozicija, prieš valdančiąja daugumą“, – žurnalistams aiškino jis.

Parlamentaras taip pat sakė, kad realu, kad bus peržiūrima ir koalicijos sutartis, nes „Tvarkos ir teisingumo“ galbūt jau neteko prasmės.

„Kas atstovauja tai partijai, mes jau nebesuprantame“, – teigė jis.

Šio susitikimo metu buvo planuojama rinkti naują valstiečių frakcijos vadovą, tačiau to neprireikė, nes antradienį Seime nepavyko nuversti parlamento vadovo.

DELFI primena, kad dėl liepos mėnesį pasirašytos koalicinės sutarties tarp LVŽS, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP), „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) Seimo vadovo pozicija buvo atiduota „socdemdarbiečiams“. Seimo vadovas V. Pranckietis iš posto trauktis atsisakė.

Antradienį savo postą V. Pranckietis išlaikė, tačiau savo nuomonę slaptame balsavime išreiškė vos 11 parlamentarų. Valstiečiai teigia, kad procedūros buvo atliktos neteisėtai, tai svarstys Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Iš balsavimo antradienio vakarą valdančiosios daugumos atstovai demonstratyviai išėjo.