Apie tokį gegužės 12 dieną partijos Tarybos posėdyje priimtą sprendimą pranešė „Šilutės naujienos“. Portalo žiniomis, partijos vadovai jau antrą kartą bando savo iniciatyva pakeisti skyriaus vadovus.

Pirmą kartą, prieš penkerius metus iš skyriaus pirmininko pareigų buvo atstatydintas Virgilijus Pozingis ir skyriui vadovauti bei kandidatu į tuometinius mero rinkimus buvo peršami skyriaus nariams nepriimtini asmenys.

Tačiau skyriaus nariai atlaikė aukštesnės partinės valdžios spaudimą ir išsirinko skyriaus pirmininke Genovaitę Kimbrienę, o kandidatu į mero postą pasirinko Sigitą Majų, rašoma portale.

„Šilutės naujienų“ straipsnyje rašoma, kad artėjant Savivaldybės tarybos rinkimams – jie įvyks 2023 metų pavasarį – LVŽS partijos vadovybė dar kartą nori pasirinkti sau patogius Valstiečių ir žaliųjų sąjungos skyriaus vadovus. Todėl ir paleido senąją skyriaus vadovybę, o skyriaus valdžios rinkimus iš naujo įgaliojo organizuoti buvusį LR Seimo narį Alfredą Stasį Nausėdą.

Kai kurie Šilutės skyriaus valdovai sako žinantys, jog tuo, kad būtų paleista ankstesnioji skyriaus vadovybė, pasirūpino pats A. S. Nausėda. Neva jis partijos vadovams pranešė, kad jam paskutiniuosiuose LR Seimo rinkimuose laimėti sutrukdė skyriaus vadovai, nes jie nutarė remti kitos partijos kandidatą – Zigmantą Balčytį, teigiama straipsnyje.

Piktinosi Karbauskio valdymo stiliumi

Kalbėdamas su „Delfi“ V. Pozingis piktinosi Ramūnų Karbauskio valdymo stiliumi.

„Jeigu vienas žmogus gali viską spręsti, jeigu atrodo, kad partija yra UAB, tai taip ir yra. T. Tomiliną irgi šalins iš partijos, taip gąsdina Ramūnas. Žmogus savo nuomonę išsakė“, – kalbėjo V. Pozingis.

Pašnekovas piktinosi argumentais, kad esą skyrius ne taip balsavo.

„Šilutėje „valstiečiai“ antrą vietą užėmė Seimo rinkimuose, buvo po konservatorių. Ar čia prastas rezultatas? Tegul Ramūnas parodo, kur geriau kiti nubalsavo? Tada jau galėsime diskutuoti“, – sakė V. Pozingis.

Jis pats niekur iš partijos trauktis neketina.

„Kodėl aš turiu keisti (partiją)? Taigi ne Ramūnas mane priėmė. (…) Ramūnas turėtų tą suprasti, ir vienašališkais sprendimais (skyriaus pirmininkas) neturėtų būti renkamas. Turėtų būti darbo grupė, laikytis partijos nuostatų, tada būtų aiškumas. O ne čia – skubotas sprendimas, neaišku iš kur ištrauktas“, – sakė partijos senbuvis.

Savivaldos politikas stebisi R. Karbauskio elgesiu.

„Nejaugi vienas žmogus gali tiek daug padaryti. Ką jis bijo? Neisiu į pirmininkus, tegul nepergyvena. Gal bijo partijos pirmininko rinkimų. Neisiu, gali būti ramus Ramūnas dėl to“, – sakė V. Pozingis.

Pašnekovas pridūrė, kad tai jau ne pirmas paleistas partijos skyrius.

„Čia yra nieko nuostabaus. (…) Pas mus partijoje yra laisvas bendravimas, ir kiekvienas turi savo nuomones, ir jos išsakomos, kas nenusižengia partijos įstatams. To reikia laikytis. O, jeigu kartais išsakome savo mintį, tą kitų žmonių mintį reikia priimti ir suprasti, kiekvienas turime savo mintis apie partijos veiklą, darbą. Tą reikia suprasti, o, jeigu žmogus nenori suprasti, sako tai įprastai, paleido skyrių, tai paleido, netragedija“, – kalbėjo V. Pozingis.

Jis nesupranta, kuo kliūna pats asmeniškai.

„Pirmininku gi ne aš buvau. Pirmininke yra Genovaitė Kimbrienė. Į merus nėjau, gink Dieve, iš pirmininkų pasitraukiau. Ko Ramūnas dar nori? Dėl ko jam dar taip širdis skauda, bijo manęs? Nėra ko bijoti, nesu baisus žmogus. Bendrauju su visais. O, jeigu turi kažkokias nuoskaudas, tai nieko nepadarysiu, bet tas nuoskaudas galime išsiaiškinti, o ne skyriaus ar kitokia sąskaita“, – kalbėjo V. Pozingis.

Karbauskis: čia nėra taip, kaip atrodo

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis „Delfi“ aiškino, šitoje situacijoje nėra taip, kaip atrodo.

„Tai ne pirmas atvejis mūsų sąjungos istorijoje, kada mes stabdome skyriaus veiklą, ir pavedame kažkam iš naujo tą skyrių formuoti. Ten paprasčiausiai buvo ilgametis konfliktas tarp buvusio valstiečių žaliųjų Šilutės pirmininko, buvusio mero, dabar administracijos vadovo Virgilijaus Pozingio ir partijos valdybos. Tai yra susiję su tuo, kad norint, kad to skyriaus veikla niekaip nebesisietų su tuo žmogumi, teko imtis tokios priemonės“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas aiškino, kad artimiausiame Tarybos posėdyje bus pristatytas vėl atnaujinęs veiklą skyrius.

„Viskas vyksta taip, kaip ir tikėjomės. Ten paprasčiausiai per daug metų susidarė situacija, kad pašalinti iš partijos vieną narį, kurį paminėjau, jau nebūtų išsprendę problemos. Tiesiog labai daug žmonių, kurie sąjungos skyriuje yra registruoti, kurių tiesiog niekas nematė ir negirdėjo, yra susiję su V. Pozingiu“, – aiškino R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas dėstė, kad pats skyrius dokumentuose nurodo, kad jam priklauso 300 žmonių, tačiau jo susirinkimuose niekada nėra dalyvavę net šimto žmonių.

„Matosi, kad skyrius formuotas dirbtinai. Tie žmonės, žinoma, egzistuoja, bet jie turbūt buvo tam, kad užtikrintų buvusio skyriaus pirmininko įtaką. Tas mūsų netenkino. Tą matėme labai daug metų.

Atėjo labai geras metas, nes liko dveji metai iki savivaldybių tarybų rinkimų. Jis tinkamas daryti pokyčius, ir kad žmonės tuos pokyčius pamatytų, ir skyrius į savivaldos rinkimus ateitų deramai pasiruošęs“, – sakė R. Karbauskis.

Skyrius atsinaujins iš esmės

Pasak partijos pirmininko, skyrius atsinaujins iš esmės.

„Tie žmonės, kurie iš tikrųjų valstiečių-žaliųjų sąjungoje yra dėl savo pažiūrų, jie buvo ir bus. Mums tas net abejonių nekelia. Tiesiog yra tie šimtai žmonių, kurie niekada neveikė partijoje, neidavo į susirinkimus, galbūt jie net ne visi žino, kad jie yra sąjungos sąrašuose“, – sakė R. Karbauskis.

LVŽS vadovas sako, kad čia jau nebėra vieno žmogaus klausimas.

„Mes pakeitėme skyriaus pirmininką prieš praeitus savivaldos rinkimus, bet tai situacijos nepakeitė, nes to žmogaus įtaka liko tokia pati, kaip ir buvo prieš tai. Šitoje situacijoje neturėjome kito pasirinkimo“, – sakė R. Karbauskis.

Jo manymu, atsinaujinimas bus labai palankiai sutiktas Šilutės rajone.

„Tai padidins mūsų rezultatus savivaldos rinkimuose. V. Pozingis, užpraeituose savivaldybių rinkimuose būdamas kandidatu į merus, gavo mažiau balsų negu gavo skyrius kaip sąrašas. O tai jau reiškia, kad tas žmogus, kuris veda sąrašą, pradeda tapti trukdžiu pačiam skyriui pasiekti geresnių rezultatų . Kada pakeitėme skyriaus vadovą, mes jau turime nebe du, o keturis mandatus. Esu įsitikinęs, kad po šitų pokyčių mes ten turėsime dar geresnius rezultatus“, – sakė R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)