Partijos lyderis Ramūnas Karbauskis suvažiavime Prienuose tikriausiai bus perrinktas „valstiečių“ pirmininku.

Dėl nominacijos prezidento rinkimuose S. Skvernelis varžysis su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu, tačiau jo kandidatūrą parėmė du skyriai iš 56-ių.

Premjeras apie dalyvavimą rinkimuose prieš kelias savaites paskelbė viešėdamas Vakarų Lietuvoje įsikūrusioje Rusnėje.

Į „valstiečių“ lyderius partijos skyriai kol kas kelia vienintelį R. Karbauskį, tačiau suvažiavimo delegatai turės galimybę pasiūlyti savo kandidatūras, BNS sakė partijos pirmininko atstovė Dalia Vencevičienė.

Portalas 15min.lt šią savaitę skelbė, kad R. Karbauskis prieš suvažiavimą pasiūlė partijos nariams nuo 11 iki šešių sumažinti savo pavaduotojų skaičių. Iš dabartinių pavaduotojų R. Karbauskis toliau eiti pareigas siūlo tik europarlamentarui Broniui Ropei ir Seimo narei Aušrinei Norkienei.

Jo pavaduotojais toliau vadintis nebebus siūloma Seimo vicepirmininkams Rimai Baškienei ir Arvydui Nekrošiui, Seimo komitetų pirmininkams Kęstučiui Mažeikai, Andriejui Stančikui, parlamentarams Tomui Tomilinui ir Viktorui Rinkevičiui.

Vietoje jų pavaduotojais R.Karbauskis norėtų matyti sveikatos ministrą Aurelijų Verygą, Seimo narius Joną Jarutį ir Valių Ąžuolą, taip pat – partijos atsakingąją sekretorę Kristiną Kirslienę.

Suvažiavime taip pat bus patvirtintas „valstiečių“ sąrašo Europos Parlamento rinkimuose pirmas numeris.

Į renginį Prienų Kūno kultūros ir sporto centre turėtų atvykti koalicijos partnerių „socialdarbiečių“, taip pat „Tvarkos ir Teisingumo“ ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovai.