Taip teigiama partijos išplatintame pranešime spaudai. Vis dėlto esminė intriga išlieka, ar S. Skvernelis ves partijos sąrašą rinkimuose. Į šį klausimą dar nėra atsakyta.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad partijos sąraše nebus naujų garsių žmonių pavardžių, kurių būtų anksčiau nesimatę LVŽS veikloje.

Pasak jo, rinkimuose dalyvaus visi, kurie įrodė, kad turi politinį stuburą ir gali tinkamai atstovauti rinkėjų interesams. LVŽS rinkimuose taip pat nenaudos jokių populistinių lozungų, o stengsis maksimaliai parodyti nuveiktus darbus, kartu įvardindama ir kas nepavyko, įsipareigos išlaikyti pradėtų darbų tęstinumą bei įvardins partijos planus ateičiai.

„Rinkimų kampanijos metu mes griausime mitus, kuriuos apie mus visus šiuos metus kūrė opozicija su ją remiančiomis interesų grupėmis. Mūsų sąraše bus įrašyti LVŽS žmonės, kurie gerbiami dėl savo politinių pažiūrų, kurie nėra nuvylę mūsų rinkėjų ir teisingai bei sąžiningai atstovaus juos ateityje. Vienintelė reali alternatyva LVŽS formuojamai koalicijai sekančioje Seimo kadencijoje yra koalicija, kurią formuotų konservatoriai. Dabar žmonės galės lengvai palyginti dabartinės valdžios sprendimus su konservatorių valdžios sprendimais 2009-2010 metų ekonominės krizės laikotarpiu. Skirtumai per daug akivaizdus, o ką Tauta pasirinks, paaiškės po Seimo rinkimų." – pranešime spaudai cituojamas R. Karbauskis.

LVŽS pirmininkas patvirtino, kad S. Skvernelis su LVŽS dalyvaus rinkimuose vienmandatėje, kurioje kandidatavo ir per praėjusius rinkimus. Tai yra sostinės Karoliniškių apygarda.

Pats R. Karbauskis neatsako, ar kandidatuos vienmandatėje, tik užsimena, kad labai neturi laiko darbui savo vienmandatėje apygardoje.

Partijos pirmininkas patvirtino, kad buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas kandidatuos Utenoje. Su LVŽS rinkimuose dalyvaus ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis. Parlamentarė Agnė Širinskienė, pasak R. Karbauskio, bus daugiamandatės sąraše.

Bendradarbiaus su socialdarbiečiais

LVŽS tarybos posėdyje pabrėžta, jog ypač svarbi koalicijos partnerių sėkmė artėjančiuose rinkimuose. Nutarta dalyje vienmandačių apygardų kelti bendrus kandidatus su koalicijos partneriais. Posėdyje patvirtinti šeši bendri kandidatai:

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas – Vilniuje, socialdarbietis Rimantas Sinkevičius – Jonavos apygardoje, šios partijos atstovė Rimantė Šalaševičiūtė – Telšių apygardoje, žemės ūkio ministras Andrius Palionis – Dainavos apygardoje, prof. Antanas Vinkus – Kuršo apygardoje, Centro partijos „Gerovės Lietuva“ lyderis Naglis Puteikis – Danės rinkimų apygardoje.

Dėl kitų bendrų ir likusių LVŽS kandidatų bus sprendžiama kitame partijos tarybos posėdyje. Liepos pradžioje LVŽS taryba reitinguos Seimo daugiamandatėje apygardoje LVŽS keliamų kandidatų sąrašą.

Tikisi po rinkimų formuoti centro kairės koaliciją

LVŽS lyderis sakė, kad su dabartiniais koalicijos partneriais sutaria, kad norėtų po rinkimų būtų formuojama centro kairės koaliciją.

„Šiandien buvo dviejų mūsų partnerių partijų pirmininkai – G. Kirkilas ir N. Puteikis, manau tą patį galvoja Lietuvos lenkų rinkimų akcija, kad mes stengsimės, kad kita valdančioji dauguma būtų formuojama centro kairės. Tai yra tų pačių partijų.

Galiu tik pasakyti, kad yra labai sunku dirbti, kai turime valdančiąją daugumą, kuri turi 68 balsus, nes konservatoriai ir liberalai ištraukia korteles, dėl to mes labai sunkiai priimame įstatymus. Dėl to mes prašysime rinkėjų šiek tiek padidinti tą skaičių“, – sakė R. Karbauskis.

Premjeras S. Skvernelis sakė, kad jam nekilo klausimų, su kuria politine jėga kandidatuoti.

„Kodėl su „valstiečiais“ turbūt klausimų nekyla, esu šios valdančiosios daugumos narys, ministras pirmininkas, ir turbūt tai yra natūralu. Jeigu mes turime pagrindinę mintį - leiskite mums tęsti darbus, tai, jeigu rinkėjas nuspręs, tuos darbus ir tęsime“, - sakė S. Skvernelis.

Jis pats sakė, kad jam ir ministrams iki kadencijos pabaigos bus darbas Vyriausybėje.

Kol kas dar neaišku, kas ir kokią vietą užims partijos rinkimų sąraše. Tai turėtų paaiškėti liepos pradžioje.

LVŽS partijos pirmininkas sakė, kad šis laikotarpis išskirtinis tuo, kad partijos nariai neturės galimybės turėti kontaktinės rinkimų kampanijos.

Buvo matoma, kad partijos nariai nešėsi didžiulius kiekius spaudinių. LVŽS pirmininkas sakė, kad tai yra laiškai senjorams, kurie buvo atspausdinti dar žiemą, bet nespėti išdalinti.