„Greičiausia, kad frakcijai teks apsispręsti dėl jo (M. Puidoko – BNS) šalinimo, kiek aš supratau, ir iš frakcijos lyderio (Ramūno Karbauskio - BNS). Sunki situacija, kada turi vieną partijos remiamą kandidatą ir atsiranda kitas kandidatas“, – BNS sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

M. Puidokas pirmadienį paskelbė kandidatuosiantis į prezidentus, todėl stabdantis narystę partijoje, bet liekantis „valstiečių“frakcijoje. LVŽS kandidatu prezidento rinkimuose kelia premjerą Saulių Skvernelį.

LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis BNS teigė, jog apie kandidatavimą į prezidentus paskelbęs M. Puidokas negalės likti nei frakcijoje, nei užimamose pareigose Seime, į kurias delegavo valdantieji.

M. Puidokas yra Seimo Eurpos reikalų komiteto pirmininko bei delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkės pavaduotojas.

„Aš esu be galo nustebęs, jei žmogus sąmoningas tuo, ką sako, jis stabdo narystę partijoje, dalyvaus rinkimuose, o po to pasako – aš išliksiu frakcijoje, tai visiškas nesusipratimas, jam, matyt, ant lapelio neparašyta, kad jis negali likti frakcijoje pagal visą logiką“, – sakė LVŽS pirmininkas.

39-erių parlamentaras M. Puidokas teigė sprendimą dalyvauti prezidento rinkimuose priėmęs sulaukęs raginimų kandidatuoti iš visuomenės atstovų. Jis taip pat pažėrė kritikos „valstiečių“ lyderiui dėl nevykdomų programinių įsipareigojimų ir diskusijų stokos.