Vilniuje mero rinkimuose dalyvaus europarlamentaras Stasys Jakeliūnas. Sostinei skirtą programą kandidatas viešai pristatyti ketina artėjantį pirmadienį. Tuo tarpu Seimo narys Juozas Varžgalys mero posto sieks Ukmergės rajone.

Su LVŽS savivaldos rinkimuose dalyvaus ir Lietuvos šeimų sąjūdžio narys, humoristas Artūras Orlauskas, kuris sieks Kauno rajono mero posto.

Druskininkuose kandidatuos Donatas Mizaras, Varėnos rajone – Edvinas Grikšas, Jonavos rajone – Gintaras Stašionis, Šakių rajone – Raimondas Januševičius, Vilkaviškio rajone – Kęstutis Smirnovas, Pasvalio rajone – Igoris Malinauskas, Rokiškio rajone – Mindaugas Petkevičius, Šiaulių mieste – Valerijus Simulik, Šiaulių rajone – Česlovas Greičius, Zarasų rajone – Gediminas Gaidamavičius, Švenčionių rajone – Živilė Žižienė.

LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis penktadienį BNS sakė, kad A. Orlausko kandidatūros kėlimas nereiškia, jog partija ketina per savivaldos rinkimus bendradarbiauti su Šeimų sąjūdžiu.

„Jokių santykių su šita visuomenine organizacija neturime. Tai vienintelis kandidatas iš jų. Jo iškėlimas visiškai nesietinas su LVŽS bendradarbiavimu su Šeimų sąjūdžiu“, – teigė partijos vadovas.

Anot jo, A. Orlausko kandidatūrą pasirinko LVŽS Kauno rajono skyrius, mat politikas dabar yra Kauno rajono tarybos narys, sutampa jo ir „valstiečių“ vertybės.

„Svarstydami savo galimus kandidatus Kauno rajone ir turėdami jo pareiškimą, kad jis su malonumu kandidatuotų mūsų vardu ir dirbtų kartu per rinkimų kampaniją, skyrius apsisprendė, kad mums neverta kelti savo kandidato, nes neturime tokio stipraus žinomo kandidato, koks yra A. Orlauskas“, – tvirtino R. Karbauskis.

Pasak jo, taip pat nevyksta jokių kalbų nė su viena partija dėl galimų bendrų kandidatų sąrašų.

„Valstiečių“ lyderio teigimu, koaliciniai sąrašai būtų efektyvūs tik mažosiose savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)