S. Jakeliūnas pirmadienį LRT laidoje „LRT forumas“, kuriame buvo diskutuojama apie valdančiųjų ir opozicijos santykius parlamente bei naujas iniciatyvas dėl parlamentinių tyrimų, priminė, kad praėjusią savaitę G. Landsbergis viešai jį apkaltino dėl spaudimo KT teisėjams.

„Tai yra kaltinimas nusikaltimu. Tai yra visiškai neleistina, visiškai nepagrįsta“, – teigė BFK pirmininkas.

Savo ruožtu jis užsiminė, kad paties G. Landsbergio veiksmai kelia įtarimų, mat jo ir kitų parlamentarų pasirašytas kreipimasis į KT dėl pensijų reformos, S. Jakeliūno teigimu, yra įtartinai panašus į pensijų fondus ginančių advokatų dokumentus.

„Konstitucinio Teismo pirmininkas ketvirtadienį pateikė informaciją viešai, kad pateiktas kreipimasis 30 Seimo narių į Konstitucinį Teismą dėl pensijų reformos galimo neatitikimo Konstitucijai yra pažodžiui nurašytas nuo advokatų, kurie konsultavo pensijų fondus. [...]

Tai yra papuslapiui perkeltas advokatų, kurie konsultavo pensijų fondus, tekstas. Aš nežinau, kas tai yra. Aš prisimenu rektoriaus P. Baršausko plagiatą. Mano įsitikinimu, tai yra žymiai baisiau ir žymiai rimčiau. Jūsų anūkas yra vienas iš pasirašiusiųjų. Tai yra didžiausias dabarties skandalas“, – į laidoje dalyvavusį konservatorių patriarchą Vytautą Landsbergį ir kitus konservatorius kreipėsi S. Jakeliūnas.

Laidoje dalyvavęs konservatorių atstovas A. Kubilius atkirto S. Jakeliūnui, kad jis pats sukėlė skandalą, kai neva darė spaudimą Konstitucinio Teismo pirmininkui.

„Jūs padarėte skandalą, kai jūs nuėjote pas Konstitucinio Teismo pirmininką, nagrinėjant bylą. Tokių atvejų Lietuvoje dar nebuvo. Vertinti kitaip negu spaudimą konkrečioje byloje negaliu“, – kalbėjo A. Kubilius.

S. Jakeliūnas stebėjosi konservatoriaus replikomis. Jis tvirtino turintis teisę bendrauti su Konstitucinio Teismo pirmininku, kalbėtis su juo apie viešąjį sektorių, atlyginimus ir kitus klausimus.

„G. Landsbergis ir 29 Seimo nariai atstovauja pensijų verslą. Tai yra skandalas“, – priminė savo mintį S. Jakeliūnas.

A. Kubilius citavo DELFI publikaciją, kurioje teigiama, kad portalo šaltinių žiniomis, S. Jakeliūnas galėjo spausti KT pirmininką D. Žalimą nesiimti pensijų reformos klausimo dėl to, kad išankstinį kreipimosi vertinimą atliko KT teisėja Daiva Petrylaitė, kurios sesuo, advokatė Vida Petrylaitė, yra atlikusi pensijų reformos teisinį vertinimą Lietuvos investicijų ir pensijų fondo asociacijai. Dėl to, jeigu KT imtųsi pensijų reformos svarstymo, kiltų klausimas dėl teismo nešališkumo.

„Jūs diskredituojate Konstitucinio Teismo pirmininką, kuri paneigė bet kokius įkalbinėjimus, grasinimus, spaudimus ar kalbinimus dėl interesų konflikto. Jūs diskredituojate Konstitucinį Teismą“, – į A. Kubiliaus replikas reagavo S. Jakeliūnas.