„Partijos Taryba įpareigojo partijos frakciją Seime antradienį kviestis abu kandidatus į prezidentus ir jiems pateikti iš anksto klausimus“, - po LVŽS Tarybos posėdžio Kaune penktadienio vakarą sakė partijos lyderis Ramūnas Karbauskis, pabrėždamas, kad po šio susitikimo ir bus suformuota partijos pozicija.

„Mes tiesiog nusprendėme, kad mes turime pasikviesti (kandidatus. - ELTA) uždavus iš anksto klausimus, išklausyti jų atsakymus ir tada spręsti“, - sakė R. Karbauskis.

Pats „valstiečių“ lyderis kol kas yra pareiškęs, kad kitą savaitgalį vyksiančiuose Prezidento rinkimuose tikrai nebalsuos už konservatorių remiamą I. Šimonytę.

„Valstietis“ Tomas Tomilinas detalizavo, į ką „valstiečiai“ labiausiai atsižvelgs spręsdami, kuriam kandidatui partija galėtų deklaruoti paramą antrajame rinkimų ture.

„Mūsų pagrindiniai reikalavimai ir derybiniai klausimai yra susiję su esminiais valstybės politikos elementais. Pirmiausia mes norime susitarti, kad Europos Vadovų Taryboje paprastai dalyvauja ministras pirmininkas, o ne prezidentas. Mes privalome susitarti dėl pensijų reformos neatšaukimo, nes įvairiausių buvo komentarų. Matydami, kad abu centro dešinės kandidatai yra patekę į antrą turą, mes norime išlaikyti savo reformų laimėjimus ir tai būtų mūsų pozicijos pagrindas, kokią rekomendaciją suteikti mūsų rinkėjams dėl antrojo turo“, - kalbėjo T. Tomilinas po penktadienį vykusio LVŽS Tarybos posėdžio.

„Kalbame ir apie konkurencijos tarybos veiklos pertvarkymą, apie valstybės vadovo patarėjų kišimąsi ar nesikišimą į vykdomosios valdžios reikalus, mes kalbame apie tai, kad mes pagaliau turime susitarti penkeriems metams į priekį dėl išlaidų socialinei politikai“, - sakė politikas.

Apibendrindamas T. Tomilinas pabrėžė, kad tęsti pradėtas reformas galėtų ir patys „valstiečiai“, bent jau kol kas deklaruojantys, kad yra nusprendę likti valdžioje. Tačiau, akcentavo jis, labai svarbu, kad ir naujasis prezidentas su valdančiųjų intencijomis sutiktų.

„Aš suprantu, kad mes ir patys be prezidento galime vykdyti visus tuos dalykus, bet mūsų valstybės praktika rodo, kad prezidentas bent jau pastaruosius dešimt metų kišosi labai aktyviai į kiekvieną reformą ir ne visada sėkmingai“, - apibendrino T. Tomilinas.