„Mes bandome padaryti taip, kad būtų maksimaliai didelis skaičius Seimo narių, deramės dėl to“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

„Mes šnekamės su Nagliu Puteikiu, o daugiau nenoriu kol kas minėti“, – teigė jis.

R. Karbauskis pripažino, kad LVŽS frakcija mielai priimtų R. Andrikį.

„Klausimas yra, jeigu kolega (R. Andrikis – BNS) apsispręs vienaip ar kitaip jungtis prie koalicijos, manau, kad frakcija su malonumu jį pasikvies“, – sakė R. Karbauskis.

Šiuo metu „valstiečių“ frakcija Seime turi 50 narių.

N. Puteikis iš LVŽS frakcijos pasitraukė šių metų vasarį. Jis pareiškė išeinantis iš frakcijos, nes LVŽS „kandidatu į prezidentus iškėlė patį liberaliausią narį“. „Valstiečiai“ kandidatu į prezidentus kėlė premjero Sauliaus Skvernelio kandidatūrą, bet jis nepateko į antrą rinkimų turą.

R. Andrikis iki pernai spalio priklausė frakcijai „Tvarka ir teisingumas“.

Valdančiųjų sprendimus dažnai palaikančio Seimo nario Petro Gražulio „valstiečiai“ į frakciją kol kas nekviečia.

„Tikriausiai dėl visų tų įvykių, kurie dabar vyksta, kolegai P. Gražuliui geriausiai būtų likti Mišrioje grupėje“, – sakė R. Karbauskis.

Prokurorai yra pranešę, kad sieks panaikinti P. Gražulio teisinę neliečiamybę „Judex“ byloje.

R. Karbauskis ketvirtadienį vylėsi, kad būsimą valdančiąją koaliciją sudarys keturios partijos – LVŽS, „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Aš labai tikiuosi, kad koalicijoje bus apie 80 Seimo narių“, – sakė jis.

Tuo metu opozicinės konservatorių frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė, kad į jį kreipėsi keli Seimo „valstiečiai“, nepatenkinti valdančiosios koalicijos formavimo peripetijomis.

„Vakar (trečiadienį – BNS) po to, kai paaiškėjo, kad ponas Gediminas Kirkilas (Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas – BNS) planuotų turėti bendrą rinkimų sąrašą su „valstiečiais“, kai kurie „valstiečių“ frakcijos kreipėsi į mus, sakydami, kad tai dar sumažina jų galimybes patekti į būsimąjį Seimą. Tiksli formuluotė būtų: Kirkilas atima mūsų sąrašo vietas“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, iki penkių Seimo „valstiečių“ svarsto galimybę palikti valdančiąją frakciją.