Politikė neįvardijo konkretaus asmens, gavusio tokį nedarbingumo lapelį, tačiau Lietuvoje viešai stebimasi „Drąsos kelio“ kandidačių Neringos Venckienės ir Audronės Skučienės ligomis ir bei jų pasveikimu įgijus teisinę neliečiamybę.

„Žmonės, kurie reikalauja tiesos, kartais ima neteisingus nedarbingumo lapelius ir pasveiksta tą dieną, kai reikia. Aš nežinau, ką galvoja Kauno medikai, bet Vilniaus medikai, su kuriais dėl tam tikrų bėdų šeimoje aš bendrauju, yra pasibjaurėję. Ir todėl tiesos klausimas kartais labai iškyla keistuose kontekstuose“, - partijos tarybos posėdyje šeštadienį sakė V. Aleknaitė-Abramikienė.

Kaip žinoma, po „Drąsos kelio“ skėčiu rinkimuose dalyvaujančios N. Venckienės ir A. Skučienės teisėsaugininkams niekaip nepavyko apklausti, nes moterys vis pateikdavo medikų pažymas ir nedarbingumo lapelius. Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) įregistravus jas kandidatėmis, abi moterys nuo rugsėjo 14 d. buvo įgijusios teisinį imunitetą ir tą pačią dieną „Drąsos kelias“ surengė spaudos konferenciją – joje pasirodė ir anksčiau itin sirgusi N. Venckienė.

Beje, penktadienį VRK panaikino N. Venckienės ir A. Skučienės imunitetą ir leido patraukti jas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jų laisvę, išskyrus suėmimą ar namų areštą.

DELFI primena, kad, prokurorų teigimu, yra surinkta pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti N. Venckienei įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, nepagarbos teismui ir teismo sprendimo nevykdymo.

Kaip žinoma, Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė N. Venckienės mirusio brolio Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo N. Venckienė, perduoti motinai.

Sprendimas, pasitelkus dideles policijos pajėgas, įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

A. Skučienė drauge su N.Venckiene ir šios tėvais priešinosi mažametės Kedžių anūkės perdavimui motinai L. Stankūnaitei.

DELFI primena, jog dėl kaltinamųjų ligų strigo ir Darbo partijos bylos nagrinėjimas. Šią savaitę prokurorai pranešė pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimai suklastotų nedarbingumo lapelių: įtariama, kad privati klinika be pagrindo teismui nurodė, kad viena iš kaltinamųjų serga.