Trečiadienį konservatorius Žygimantas Pavilionis, atkreipęs dėmesį į tai, kad iki referendumo dėl dvigubos pilietybės liko metai, pareiškė, kad, jo nuomone, referendumas jau dabar beveik praloštas.

Į tai netruko sureaguoti valdančiųjų lyderiai - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos vadovas Gediminas Kirkilas.

R. Karbauskis, dalyvaudamas „15 min.“ konferencijoje, keistu pavadino Ž. Pavilionio pareiškimą.

„Reikia pasakyti, iniciatyva yra mūsų, kad būtų tas referendumas. Ir mes padarysime viską, kad tas referendumas įvyktų, kad jis būtų sėkmingas“, - akcentavo R. Karbauskis.

„Politikavimas yra tikriausiai renkant reitingo taškus ar būsimiems rinkimams, ar kažkam. Tiesiog stebiesi, atrodo su kolegomis šnekiesi, ranką spaudi ir atrodo viskas suprantama, dirbame tose pačiose grupėse. Tačiau išeina iš tų grupių į spaudos konferencijas ir šneka tokius niekus, kad pradedi galvoti, kad skirtinguose seimuose dirbame“, - kalbėjo „valstiečių“ lyderis.

Toje pačioje konferencijoje dalyvavęs G. Kirkilas taip pat stebėjosi Ž. Pavilionio pareiškimu.

„Jeigu mes aiškinsime tautai, kad referendumas žlugęs, tai kaip mes jį laimėsime?“ - klausė G. Kirkilas, pridurdamas, kad visos partijos turi dabar vieningai siekti bendro tikslo laimėti planuojamą referendumą dėl dvigubos pilietybės.

R. Karbauskis detalizavo, kad šiuo metu svarbiausi darbai Seime yra sutarti dėl to, kaip referendume bus suformuluotas klausimas ir kiek dienų vyks pats referendumas.

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos narys Žygimantas Pavilionis trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje apgailestavo, kad vangiai vyksta pasiruošimas 2019 metais planuojamam referendumui dėl dvigubos pilietybės. Anot politiko, šiuo metu dar nėra sutarimo dėl formuluotės, dėl paties referendumo, dėl finansavimo. Ž. Pavilionis būgštavo, kad, jeigu ir toliau bus judama tokiais tempais, referendumas gali būti praloštas.

„Žinant, kad šis referendumas turi laimėti didele balsų persvara, manome, kad jis jau beveik praloštas“, - pažymėjo Ž. Pavilionis, ragindamas skubiai veikti, kad lietuviai būtų informuojami apie šio referendumo svarbą.

„Mes kreipiamės į tuos žmones, nuo kurių priklauso sprendimai. Prašome, kad tai taptų prioritetu“, - nedelsiant spręsti klausimą ragino konservatorius. „Metai yra vos pakankamas laikas, kad laimėtum vienoje apygardoje, o mums reikia laimėti visą Lietuvą ir visą pasaulį“, - pabrėžė Ž. Pavilionis.