Prezidento patarėjas Povilas Mačiulis dieną prieš pareiškė, kad pataisomis migrantų teisės „išmestos į šiukšlių dėžę“, tačiau šalies vadovas atsargiai vertina veto galimybę dėl Seimo galimybių susirinkti neeilinei sesijai.

Šalies vadovas antradienį su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, vidaus reikalų ministre Agne Bilotaite bei Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Laurynu Kasčiūnu aptarė praėjusią savaitę priimtus pakeitimus, prieš priimdamas sprendimą, ar jas pasirašyti.

Parlamento vadovė teigė prezidentui pažadėjusi, kad parlamentas prie pataisų peržiūros bet kokiu atveju grįš rudens sesijoje.

„Aš iš savo pusės pasakiau, kad rudenį bet kokiu atveju grįšime prie šio įstatymo peržiūrėjimo ir manau, kad tas pažadas gali tapti svarbiu argumentu nevetuojant“, – antradienį žurnalistams sakė Seimo pirmininkė.

Veto atveju, jos vertinimu, valdantieji turėtų inicijuoti neeilinę sesiją, kuri greičiausiai galėtų būti sušaukta kitą savaitę.

Įstatymo dėl užsieniečių teisinės padėties pataisomis būtų apribotos kai kurios neteisėtų migrantų teisės, šalyje paskelbus ekstremalią situaciją dėl jų antplūdžio.

Žmogaus teises ginančios nevyriausybinės organizacijos pareiškė, kad pataisos iš esmės įteisins žmogaus teisių pažeidimus.

Teisininkai išsakė pastabų dėl galimo pataisų prieštaravimo Konstitucijai dėl neužtikrintos teisės į apeliaciją, sulaukus neigiamo sprendimo dėl prieglobsčio suteikimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)