Tačiau tuo pačiu valdantieji vengia aiškaus atsakymo, ar prezidentui pateikus minėtus dekretus dar kartą Seimui, juos palaikytų.

Esą viskas priklausytų nuo to, ką prezidentas pasiūlytų į naujojo VSD vadovo postą.

Be to, valdančiųjų frakcijų seniūnai pabrėžia besitikintys, kad naujojo VSD vadovo kandidatūra ar kelios kandidatūros bus labiau derinamos su Seimo frakcijomis.

Valdantieji taip pat netiesiogiai leidžia suprasti, jog anksčiau prezidento siūlyta dabartinio Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo Povilo Malakausko kandidatūra į VSD generalinio direktoriaus pareigas yra nepriimtina.

“Atsižvelgdami į politinių spekuliacijų bei manipuliacijų objektu tapusią padėtį aplink Valstybės saugumo departamentą (VSD) ir jos vadovą, šiandien valdančiosios koalicijos - Liberalų ir centro sąjungos, Socialdemokratų, Valstiečių liaudininkų ir Piliečių demokratijos frakcijų seniūnai oficialiai kreipėsi į Lietuvos Respublikos Prezidentą, siūlydami pakartotinai teikti dekretus dėl VSD generalinio direktoriaus Arvydo Pociaus atleidimo ir dėl naujo VSD vadovo paskyrimo”, - rašoma trečiadienį valdančiųjų išplatintame kreipimesi.

Klausiama, ar tokiu raginimu prezidentui siunčia signalą, jog valdantieji palaikytų A.Pociaus atleidimą, socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė DELFI trečiadienį teigė, jog “viskas paaiškės, kai prezidentas priims sprendimą, tada ir bus sekantis žingsnis, dabar dar nežinome, ką prezidentas darys”.

„Tai yra valdančiosios koalicijos keturių frakcijų tokia valia, mes atsiliepėme į prezidento paakinimą. Mes galvojame, kad rezoliucijų nereikia, bereikalingų raginimo prezidentui, mes padarėme paprastą kreipimąsi į prezidentą, kad jis pakarotinai teiktų dekretus“, - teigė liberalcentristų frakcijos seniūnas Vytautas Bogušis.

V.Bogušis teigė, jog raginantys šalies vadovą teikti pakartotinai dekretus, prisiima atsakomybę ir čia pat viliasi, jog naujojo VSD vadovo kandidatūra bus labiau derinama.

Klausiami, ar ragindami šalies vadovą teikti pakartotinai dekretą dėl VSD vadovo atleidimo, įžvelgia paties A.Pociaus atsakomybės dėl susidariusios padėties, V.Bogušis bei I.Šiaulienė minėjo neleistinai spekuliuojančius „politikierius“, tačiau paties A.Pociaus kaltės nepripažino.

„Psichozė, kurią kelia tam tikri politikieriai, negali tęstis. Dėl tokių sukeltų psichozių jis nebegali dirbti“, - teigė V.Bogušis.

Paklaustas, ar tokiu atveju problemos atleidus A.Pocių išsispręs, V.Bogušis vylėsi, kad daugelis problemų ir įtampa „atslūgtų“, „nebus kerštaujančių ar maištaujančių“. Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas trečiadienį savo ruožtu pasirašė Seimo rezoliucijos projektą, kuriuo siūloma baigti A.Pociaus atleidimo procesą ir pakartoti jo atleidimo procedūras.

Minėtą rezoliuciją parengė Seimo pirmininko pavaduotojai opozicinių konservatorių lyderis Andrius Kubilius ir vienas opozicinio Liberalų sąjūdžio vadovų Gintaras Steponavičius.

Valdantieji minėtą rezoliucijos projektą vadina nekorektišku, ypač jame minimus teiginius, jog A.Pocius nepatvirtino prieš mėnesį iš Seimo tribūnos savo pažertų teiginių dėl kai kurių rezonansinių tyrimų.