Seimo pirmininkė ir laikinoji Darbo partijos (leiboristų) vadovė Loreta Graužinienė tikina, kad galutinis "darbiečių" kandidatas į Prezidento postą yra Artūras Paulauskas. Jo kandidatūra šeštadienį bus teikiama partijos suvažiavimui.

"Į prezidentus yra keliamas Artūras Paulauskas, jis yra patvirtintas (partijos. - ELTA) taryboje ir mūsų nuomonė nesikeičia, jį teiksime tvirtinti suvažiavimui", - penktadienį "Laisvosios bangos" laidoje patvirtino L. Graužinienė.
Loreta Graužinienė

Darbo partijos (leiboristų) suvažiavimas vyks spalio 26-ąją, šeštadienį, Šiauliuose. Šio suvažiavimo metu "darbiečiai" taip pat ketina jungtis su Krikščionių partija.

„Darbiečiai“ nenori delsti

L. Graužinienei partijos vairą neseniai užleidęs Vytautas Gapšys DELFI teigė, jog „darbiečiai“ nenusiteikę laukti, kol koalicija tarsis dėl „Tvarkos ir teisingumo“ partijos iniciatyvos kelti vieningą kandidatą.

„Mes tikrai nematome galimybės dabar laukti. Matome, kad kitos partijos vėluoja su tuo dalyku. Data nustatyta, tuoj rinkiminės kampanijos prasidės. Mes dirbame – mes keliame savo kandidatą“, - kalbėjo V. Gapšys.

Pasak jo, vieningo kandidato idėjos likimas – ją pasiūliusių „tvarkiečių“ reikalas.

V. Tomaševskis: idėja įdomi, bet...

Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) vieningam kandidatui nesako nei „taip“, nei „ne“.

„Pasiūlymas įdomus. Bet svarstymo nebuvo mūsų partijos gretose“, - DELFI teigė LLRA lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis.

Pasak jo, LLRA dėl prezidento rinkimų tartis pradės šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. V. Tomaševskio žodžiais, vieningo kandidato idėjoje „yra tam tikros logikos“, tačiau apie LLRA palaikymą ar nepritarimą kalbėti dar labai anksti.

ELTA primena, kad valdantieji svarstė galimybę teikti bendrą koalicijos kandidatą Prezidento rinkimuose.

Socialdemokratai jau yra pareiškę, kad kels atskirą kandidatą, tačiau jo asmenybė kol kas tiksliai nežinoma. Ambicijas kandidatuoti į prezidento postą rodo europarlamentaras Zigmantas Balčytis, tokios galimybės kol kas nepaneigė ir partijos vadovas Premjeras Algirdas Butkevičius.

Prezidento rinkimai vyks 2014 m. gegužę.

Nors prezidentė D. Grybauskaitė neatskleidžia, ar kandidatuos kitąmet vyksiančiuose šalies vadovo rinkimuose, politikos apžvalgininkai jau pastebi pirmuosius jos pasiruošimo rinkimų kampanijai ženklus. D. Grybauskaitė ne kartą yra sakiusi, jog dėl kandidatavimo jos sprendimo galima tikėtis kitų metų pradžioje, ir jis priklausys nuo tautos valios.

Naujausių apklausų duomenimis,prrezidentę D. Grybauskaitę šalies gyventojai vertina palankiausiai (73 proc. įvertino palankiai). Ant kulnų šalies vadovei lipa Ministras Pirmininkas A. Butkevičius, kurį palankiai vertina 64 proc. respondentų.