Balsavime nedalyvavo 4 konservatoriai: Gabrielius Landsbergis, Žygimantas Pavilionis, Arvydas Anušauskas ir Vytautas Juozapaitis.

Kitų metų valstybės iždas priimtas „už“ balsavus 71 parlamentarui. Projektą palaikė valdančiosios koalicijos atstovai ir „valstietis“ Antanas Vinkus iš opozicijos.

Keturi Seimo nariai iš Darbo frakcijos susilaikė, likę opozicinių frakcijų politikai balsavime nedalyvavo, tai buvo Vytautas Gapšys, Ieva Kačinskaitė–Urbonienė, Vaida Giraitytė–Juškevičienė ir Vigilijus Jukna.

Po balsavimo konservatoriai Kęstutis Masiulis ir Paulius Saudargas padėkojo opozicijos atstovams, balsavusiems „už“.

„Noriu padėkoti tiems keliems opozicijos atstovams, kurie labai valstybiškai pasielgė ir parėmė šį biudžetą“, – tvirtino K. Masiulis.

„Tikrai nelengva buvo priimti biudžetą, nors jis tikrai dosnus“, – teigė P. Saudargas.

Balsavime nedalyvavo 14 Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narių, devyni Lietuvos regionų frakcijos atstovai, 13 socialdemokratų, 20 „valstiečių“.

Balso už biudžetą taip pat neatidavė keturi valdantieji konservatoriai: du ministrai Gabrielius Landsbergis ir Arvydas Anušauskas bei Vytautas Juozapaitis ir Žygimantas Pavilionis.

Visi valdantiesiems priklausančių Laisvės bei Liberalų sąjūdžio frakcijų nariai balsavo „už“.

Krašto apsaugos ministras A. Anušauskas šiuo metu yra komandiruotėje JAV.

Tuo, kad biudžetas buvo priimtas opozicijos atstovo balsu džiaugėsi ir valdančiosios koalicijos narys, Laisvės partijos atstovas Tomas Vytautas Raskevičius feisbuke.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)