Apie tai politologas rašė pirmadienį savo feisbuke.

Rusija privalo nedelsiant, visa apimtimi ir besąlygiškai atitraukti savo karines pajėgas iš Ukrainos tarptautiniu mastu pripažintų teritorijų.“

Tai – tekstas iš oficialių Ukrainos-Prancūzijos ir Ukrainos-Vokietijos lyderių pareiškimų po Zelenskio vizito į Berlyną ir Paryžių“, – rašė L. Kojala.

Tai, jo vertinimu, – svarbus politinis riboženklis.

„Viena vertus, tarsi nieko naujo – dėl to retoriškai sutariama nuo invazijos pradžios. Kita vertus, raštiškas įtvirtinimas būtent šiuo metu:

a) mažina terpę svarstymams apie „taiką mainais už teritoriją“;

b) neišskiria Krymo;

c) netiesiogiai įtvirtina principą, kad sprendimus dėl savo ateities priims tik pati Ukraina.

Volodymyras Zelenskis ir Emmanuelis Macronas

Žinoma, neturime būti naivūs. Zelenskis pats pripažino, jog po kontratakos paskatos sėsti prie derybų stalo iš Vakarų pusės išaugs (tiek dėl politinių priežasčių, tiek fakto, kad karinės paramos intensyvumo potencialas mažės dėl senkančių atsargų). Tą galima jausti dar nuo šių metų pradžios“, – tęsė RESC vadovas.

„Visgi iliuzija, jog agresorių galima patenkinti ir nuraminti jam nusileidžiant – stipriai veikusi politinį foną po Krymo aneksijos – žlugo. Į tokios prielaidos įsigalėjimą Vakarų sostinėse Kremlius buvo investavęs labai daug“, – pridūrė L. Kojala.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)