Baltijos jūros pakrantę šiuo metu puošia nuostabios gamtos sukurtos ledo skulptūros.

Vietiniai klaipėdiečiai pasakoja, kad tai įprastas reiškinys žiemos metu ir neslepia susižavėjimo gamtos išdaigomis. Tiesa, tokios apgulties kaip kad vasarą pajūryje nėra. Pavakarę uostamiesčio Melnragės paplūdimyje ir šalia Molo buvo matyti vos keli žmonės.

Orų permainos – įprastas vasario mėnesio reiškinys

Lietuvos Hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vyriausioji specialistė Izolda Marcinonienė pasakojo, kad tokios gamtos išdaigos ir permainingi orai pajūryje stebinti neturėtų.

„Viskas priklauso nuo debesuotumo. Kuo mažesnis debesuotumas, tuo paros eiga yra didesnė. Tai yra skirtumas tarp nakties ir dienos temperatūros yra didesnis. Naktį gali būti 15 laipsnių žemiau nulio, o dieną – laikytis nulio temperatūra. Saulė neįšildo oro. Jis priklauso nuo žemės paviršiaus, tad jeigu laikosi sniegas ir ledas, sunku tiksliai prognozuoti oro temperatūrą“, - pasakojo specialistė.

Ji patikino, kad per ateinančias dešimt dienų nenumatomas staigus atšalimas. Priešingai, oras turėtų šilti. Dabar Lietuvą turėtų pasiekti ciklonas, kuris yra ties Didžiąja Britanija, tad sulauksime kritulių ir debesų.

„Turime amerikiečių ir japonų duomenis, kad vasaris šiemet turėtų būti labai šiltas. Tačiau praėjusiais metais jis taip pat toks buvo, o kovą ir balandį sulaukėme šalčių. Tad ir pavasario praėjusiais metais neturėjome, iš karto atėjo vasara. Gali būti, kad taip bus ir šiemet“, - nedrąsiai prognozėmis dalijosi I. Marcinonienė.