„Tiek metų stovi ir niekam nekliūna. Panašu, jog Vilnius ir čia bus pavėlavęs…“, – komentavo internete nuotrauka pasidalijęs G. Stučka.

Suolelio spalvos nesiejamos su LGBT bendruomene, nes suolelis nudažytas vaivorykštės spalvomis, o LGBT bendruomenės vėliavos spalvų gama šiek tiek skiriasi. Kaune esančiame prekybos miestelyje suolelis praeivius džiugina jau ne pirmus metus.

„Beje, čia septynių spalvų vaivorykštė. Tai ne LGBTQ vėliavos spalvos“, – pastebėjo nuotrauką pakomentavęs Mindaugas.

Gegužės 17 dieną, minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, Laisvės frakcija sostinės Rotušės aikštėje pastatė vaivorykštės spalvomis papuoštą suoliuką. Tai, kaip teigia idėjos autoriai, simbolinė dovana Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams.
1 2

Prieš beveik mėnesį sostinėje pastatytas suoliukas sulaukė didelio dėmesio ir įvairių komentarų. Vieni viešojoje erdvėje plūdo iniciatorius, kiti mąstė, ar spalvoti suoliukai galėtų atsirasti ir kituose miestuose, tarp jų ir Kaunas. Tiesa, suoliukas spalvotas ilgai nebuvo, pasak sostinės policijos, vaizdo kameros gegužės 18 d. apie 4.30 valandą užfiksavo, kaip vyras žaliais dažais terlioja Laisvės partijos Vilniui padovanotą suoliuką. Vyras buvo sulaikytas ir jam skirta 240 eurų bauda.

Spalvotas suolelis „Urme“ puikuojasi jau ne pirmi metai

Situaciją dėl viešojoje erdvėje paviešintos spalvoto suolelio nuotraukos pakomentavo Prekybos miestelio „Urmas“ viešųjų ryšių atstovė Dovilė Lengvenienė.

„Vaivorykštės spalvomis išdažytas suoliukas stovi „Urmo“ prekybos miestelio teritorijoje jau ne pirmi metai. Suprantama, kad didesnio susidomėjimo sulaukė šiuo metu, kai visuomenė yra itin jautri ir susiskaldžiusi. Mes tikrai nepolitizuojame, nesiekiame nieko provokuoti ir nedarome viešųjų ryšių akcijos pasitelkdami tiesiog linksmai išdažytą suoliuką. Urmo prekybos miestelis yra draugiškas visiems lankytojams“, – tikino ji.

„Urmo teritorija pasižymi daug dalykų, kurių galbūt nėra kitur ir skatina nesibaigiančius atradimus – tai ir tikri traukiniai, viena iš galingiausių šalyje elektromobilių stotelė, galybė reklaminių tentų, įvairiausios freskos, kuriose galima atpažinti daug įžymių žmonių, nuolat vykstančios meninės akcijos.

Esame atviri įvairiems renginiams – nuo koncertų iki automobilių slalomo. Kaip tik šiuo metu startavo reklaminė kampanija „Laimingų naujų atradimų“ ir tik prasidėjus vasarai švenčiame Naujuosius metus. Kampanijos veidais pasirinkome ne profesionalius modelius, tačiau Urmo prekybininkus. „Urmo“ prekybos miestelis yra tiesiog savitas ir unikalus“, – apie įvairias pramogas ir unikalius prekybos miestelio „Urmas“ projektus kalbėjo D. Lengvenienė.