„Taip, Klaipėdoje kadangi pakankamai vangiai yra balsuojama, kandidatų yra daug – 11 – tai šioje vietoje galima prognozuoti, kad bus ne taip paprasta, kad kažkas galėtų taip išeiti per pirmąjį turą“, – Eltai sekmadienį pasibaigus balsavimui sakė politinio komiteto „Ištikimi Klaipėdai“ atstovas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Klaipėdos miesto savivaldybėje rinkėjų aktyvumas siekė iš viso 40,65 proc.

„O tai čia man didelė garbė manyti, kad aš pakliūsiu į antrąjį turą, bet toks tikėjimas turbūt pas bet kurį kandidatą yra. Sunku pasakyti, palaukime. Dar kelios minutės ir matysime pirmuosius rezultatus“, – apie 21 val. sakė A. Vaitkus.

Pašnekovas dar sakė, kad laukia rezultatų ir jaučiasi puikiai.

„Prognozės yra sinoptikų klausimas, o aš gyvenime linkęs matyti faktus. Tikimės geriausio, be abejonės, bet kuris politikas turbūt to tikisi.

Geriausia būtų, jeigu mūsų komanda didžiąja dauguma praeitų į miesto tarybą, kad laimėtume mero postą“, – komentavo jis.

Sekmadienį, 20 val. vakaro baigėsi balsavimas savivaldos ir merų rinkimuose. VRK duomenimis, savivaldos rinkimuose dalyvavo 48,97 proc. rinkėjų. Skelbiama, kad rinkimų dieną prie balsadėžių atėjo 39,56 proc. piliečių, dar 9,41 proc. gyventojų savo rinkiminę valią pareiškė iš anksto.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją