„Premjeras informuotas apie situaciją ir sprendimus priims grįžęs po atostogų“ – BNS premjero poziciją perdavė jo atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Išsamesnių komentarų premjeras, į darbą grįšiantis pirmadienį, kol kas neteikia.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį pareiškė, kad teisingumo ministrės M. Vainiutės ir viceministro R. Bakšio kompetencija eiti pareigas kelia abejonių.

„Akivaizdu, kad ministrė nekontroliuoja padėties ministerijoje ir negeba sklandžiai organizuoti darbo“, – sakoma Prezidentės spaudos tarnybos BNS pateiktame komentare.

Tai prezidentė pareiškė po Teisingumo ministerijos darbuotojos Rasos Kazėnienės išsakytų teiginių, kad viceministras R. Bakšys galėjo daryti spaudimą vykdant kalėjimų sistemos auditą.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas LRT laidoje „Dėmesio centre“ pareiškė, kad trauksis iš pareigų, jei R. Bakšys toliau liks viceministro pareigose: „Jeigu ponas R.Bakšys toliau lieka poste, man kalbėti apie patarėjo darbą, kuris susijęs su kova prieš korupciją, nėra jokios prasmės, tiesiog tada pasitrauksiu aš pats“.

Viceministras R. Bakšys kaltinimus atmeta, vadindamas juos akibrokštu.

Teisingumo ministrės atsakomybę ir galimybes toliau eiti pareigas šalies vadovė su premjeru Sauliumi Skverneliu žada aptarti šiam grįžus iš atostogų.

Teisingumo ministrės patarėja ryšiams su visuomene Jurgita Jacovskienė BNS sakė, kad ministrė lauks premjero nuomonės.

„Laukiame ministro pirmininko ir tada bus priimtas sprendimas. Jeigu iš Vyriausybės vadovo bus pareikšta tokia nuomonė, situacija bus aiški“, – sakė J. Jacovskienė.

Trečiadienį M. Vainiutę trauktis iš posto paragino opoziciniai socialdemokratai bei konservatoriai.

M. Vainiutę į teisingumo ministres delegavo Socialdemokratų partija, kai dar priklausė valdančiajai koalicijai.

Vyriausybės narius ministro pirmininko teikimu skiria ir atleidžia prezidentė.