Dabar jau buvusio parlamentaro skundą nagrinėjo ir Generalinė prokuratūra, ir Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas. Jie nerado pagrindo, dėl kurio reiktų patraukti baudžiamojon atsakomybėn parlamento vadovą.

Gavęs neigiamus atsakymus, K. Pūkas su skundu kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą.

„Skundas susijęs su tuo, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis jam nesuteikė atostogų vaiko priežiūrai. Skunde nurodoma, kad V. Pranckietis iš pradžių esą vilkino to klausimo sprendimą. K. Pūkas teigia, kad buvo pažeistos jo, jo vaiko teisės, nukentėjo jo ir jo vaiko interesai, V. Pranckietis piktnaudžiavo savo tarnybinėmis pareigomis“, – BNS sakė Vilniaus apygardos teismo teisėjas Vladislavas Lenčikas.

Sprendimas dėl K. Pūko skundo bus priimtas ketvirtadienį. Jis bus galutinis ir neskundžiamas. Skundas nagrinėjamas rašytinio proceso tvarka šalims nedayvaujant.

Dešimto vaiko sulaukęs parlamentaras pernai rudenį prašė Seimo jį išleisti vaiko priežiūros atostogų. Jis prašė nuo lankymosi parlamente jį atleisti visiems trejiems metams. Jis neigė, kad jo prašymas buvo susijęs su vykusia apkaltos procedūra.

Seimo valdyba nusprendė šio klausimo net nesvarstyti.

„Valdyboje aš pasiūliau ir prisiimu tokią atsakomybę, bet valdyba nutarė vienbalsiai, kad šiuo metu net netenkinti jo prašymo, tiesiog jo nesvarstyti“, – yra sakęs Seimo pirmininkas V. Pranckietis.

Šiemet sausį K. Pūkas paskelbė atsistatydinantis Seimui pradėjus svarstyti jo apkaltą. Politikas šį žingsnį žengė prieš pat planuotą balsavimą dėl jo mandato panaikinimo.

Parlamentaras sakė atsistatydinantis, nes neužtikrinama jo teisė į gynybą. Seimas nusprendė jo mandato panaikinimo klausimą svarstyti be advokatės.

Prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame buvusiam politikui pareikšti įtarimai dėl seksualinio priekabiavimo ir netinkamo ginklo laikymo.