„Jus ne vieni, mes stovime šalia Jūsų. Būkime vieningi, ir pergalė bus mūsų pusėje,“ - sakė susirinkusiems Valdas Adamkus.

Planuojama, kad Tbilisyje Baltijos šalių, Ukrainos ir Lenkijos vadovai susitiks su Gruzijos prezidentu Michailu Saakašviliu, kitais aukštais Gruzijos valdžios atstovais. Taip pat planuojamas susitikimas su antradienį į Tbilisį atvykusiu Prancūzijos prezidentu Nicolas Sarkozy.

V.Adamkus: agresija prieš Gruziją nesibaigia

Komentuodamas Rusijos pareiškimus dėl karinės operacijos Gruzijoje nutraukimo, Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus teigia, kad tuo agresija prieš šią suverenią šalį nesibaigia. „Gruzijos teritorijoje lieka Rusijos karinės pajėgos, o šalies infrastruktūra buvo griaunama dar iš šiandien. Kaukazo regione – atvira karo žaizda“, – spaudos konferencijoje Ukrainos mieste Simferopolyje antradienį kalbėjo V. Adamkus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad svetima kariuomenė nedelsdama turi pasitraukti iš Gruzijos teritorijos.

„Negali būti jokios kalbos apie Rusijos karinės operacijos atnaujinimą. Bus didelė gėda Europai, jei ji nesugebės apginti sugriautos Gruzijos, kuri nei savo dydžiu, nei ištekliais niekada neprilygs Rusijai“, - teigė prezidentas.

Antradienį į Tbilisį drauge su V. Adamkumi vyksta dar keturių šalių vadovai: Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis, Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas ir Latvijos premjeras Ivaras Guodmanis.

Pirmadienio vakarą V. Adamkus telefonu padėtį Gruzijoje aptarė su JAV prezidentu George`u Bushu. „Pokalbio detalių atskleisti negaliu. Galiu pasakyti tik tiek, kad jisai išreiškė visišką pritarimą Lietuvos pozicijai, linkėjo sėkmės ir prašė, kad po visų susitikimų paskambinčiau jam ir pasidalinčiau savo įspūdžiais ir nutarimais, kuriuos mes ten priėmėme, ir kaip mums tai pavyko padaryti“, – sakė V. Adamkus.

Renkamos aukos nukentėjusiems nuo karo Gruzijoje

Nukentėjusiesiems kariniame konflikte Gruzijoje paremti, lėšas galima pervesti į specialiąsias Lietuvos Raudonojo Kryžiaus sąskaitas:

AB SEB bankas Nr. LT277044060000908211

AB bankas „Hansabankas“ Nr. LT 727300010002448010

Arba pervesdami lėšas į Demokratijos ir vystymo paramos fondo atidarytą sąskaitą.

Įmokos kodas 300604085

Sąskaitos nr. LT297300010109811391 „Hansabankas”