Lietuvos prezidentas pabrėžė, kad šioje situacijoje buvo ir lieka svarbi JAV pozicija bei principinga ir aiški J. McCaino nuomonė.

V.Adamkaus teigimu, yra bandymų skaldyti Vakarų demokratijų poziciją Gruzijos klausimu. Pasak šalies vadovo, todėl šiandien kaip niekad svarbus transatlantinės bendrijos solidarumas ir efektyvi veikla.

„Mums reikia vieningos, aktyvios ir principingos NATO - svarbiausios transatlantinio saugumo organizacijos Europoje", - sakė Lietuvos vadovas.

Prezidento įsitikinimu, nesibaigiančios agresijos ir plėšimų akivaizdoje reikia, kad kuo greičiau ir kuo daugiau tarptautinių stebėtojų atvyktų į Gruziją. Valstybės vadovas pabrėžė, kad vienas svarbiausių tarptautinės bendruomenės tikslų turi būti ne tik Rusijos agresijos sustabdymas ir karinių pajėgų išvedimas, bet svarbiausia – Gruzijos valstybės suverenumo ir teritorinio vientisumo išlaikymas ir sutvirtinimas.

JAV senatorius sutiko su Lietuvos vadovo analize ir pabrėžė Baltijos šalių ir Lenkijos vadovų veiksmų svarbą stabdant Rusijos agresiją.