Pasirodžius „Paskutinei kadencijai“, Generalinė prokuratūra kreipėsi į VSD prašydama išaiškinti, ar prezidentas neatskleidė valstybės paslapties. Po kurio laiko VSD generalinis direktorius Gediminas Grina pareiškė, kad kadenciją baigusio prezidento knygoje jo vadovaujamos žinybos paslapčių nebuvo atskleista.

„Saugumas gavo politikierių labai orientuotu aiškiu tikslu prašymą, išreikštą nuorodą, kad lyg tai yra išduotos valstybės paslaptys. Tačiau, deja, net pirmame žingsnyje tas buvo atmesta ir teisės institucijos net nesidomėjo toliau. Taip kad pasakymai, kad aš buvau nuvykęs, ar iškviestas, ir dalyvavau prokuratūroje, yra netiesa. Niekur aš nebuvau ir nematau reikalo. Aš nuoširdžiai išsakiau ir užfiksavau tik tuos faktus, kurie buvo. Net ir savo nuomonės tuo reikalu neišsakiau“, - ketvirtadienio vakarą žurnalistams kalbėjo V. Adamkus.

V. Adamkus teigė manantis, kad knyga tiktai pasitarnaus istorijai. „O kam nepatinka jų padaryti ar užfiksuoti žingsniai, tenka tik apgailestauti“, - sakė prezidentas.

DELFI primena, kad V. Adamkus savo knygoje atskleidžia daug lig šiol į viešumą neiškilusių šalies politinio gyvenimo detalių, esama ir nemažai užuominų apie politinę korupciją. Knyga sulaukė įvairių vertinimų. Štai premjeras Andrius Kubilius, kuriam knygoje nešykštima kritikos, pareiškė, kad rašant tokias knygas reikia galvoti.