Tai politikas pareiškė kanalo „Rossija 24“ eteryje.

„Visus karo ir taikos klausimus apskritai, o šiandien – susijusius su Ukraina, spręs vienas žmogus – Rusijos valstybės vadovas“, - pareiškė V. Žirinovskis.

Jo teigimu, kad ir kokius planus rašytų NATO ir Briuselis, kokius nurodymus bepasirašinėtų Barackas Obama, visa tai neturės jokios galios.

„Sprendimus priims tik vienas žmogus – Rusijos valstybės vadovas. Kaip per Pirmąjį pasaulinį karą galutinį sprendimą priėmė Nikolajus II, Antrąjį pasaulinį karą – visus teisingus ir galutinius sprendimus priėmė Stalinas, taip ir dabar.

Trečiasis pasaulinis karas – svarbiausias sprendimas. Esu įsitikinęs, kad jis jau priimtas. Jis bus palaipsniui skelbiamas tam, kad jie suprastų: vaikinai, jums reikia vėl sudegusios Europos? Europiečiai to nenori. Na, kas liks iš Baltijos šalių? Juk nieko neliks! O ten stovi NATO lėktuvai, priešraketinės gynybos sistema. Lenkijoje“, - pareiškė V. Žirinovskis.

Rusijos politikas Lenkijai ir Baltijos šalims pagrasino bombardavimais ir pažadėjo, kad šios šalys apskritai bus nušluotos.

Baltijos šalys, Lenkija – jos apskritai pasmerktos. Jos bus nušluotos. Ten nieko nebus. Tegul jie atsipeikėja, šių mažų nykštukinių valstybių vadovai, kaip jie save pakiša! Todėl čia, žinoma, Amerika – niekas jai negresia, ji toli, o štai Rytų Europos šalys pačios save stato, taip sakant, į visiško sunaikinimo pavojų.

Ir kaltos tik jos. Nes mes negalime leisti, kad iš jų teritorijos kiltų į Rusijos pusę nukreiptos raketos, lėktuvai. Mums teks sunaikinti juos likus pusvalandžiui iki pakilimo. O tam mums teks atlikti ploto bombardavimus, kurie neleis kur nors likti nors vienam paleidėjui, nors vienam lėktuvui.

Kitaip tariant, Baltijos šalių nėra, Lenkijos nėra. Tegul NATO skubiai prašo derybų su mūsų užsienio reikalų ministru. Tada mes sustosime. Kitaip mes būsime priversti pamokyti ir dar kartą jiems surengti 45-ųjų gegužę“, – pareiškė V. Žirinovskis.

Priminsime, anksčiau buvo pranešta, kad dėl teroristų finansavimo Ukrainoje paskelbta V. Žirinovskio, Genadijaus Ziuganovo ir Sergejaus Mironovo paieška.