Pirmadienio rytą žurnalistų klausiamas, koks kandidatas pateiktas, V. Uspaskichas atsakė, kad "geras".

"Negirdėsime, kol nepaskelbs Premjeras arba Prezidentė. Mes nenorime skelbti. Premjerui pristatyta, viskas tvarkoje", - sakė V. Uspaskichas.

Politikas patvirtino, kad premjerui kandidatas priimtinas.

"Taip", - lakoniškas išliko Darbo partijos įkūrėjas, prie kurios vadinamosios "juodosios buhalterijos" bylos pirmadienį beveik po metų pertraukos sugrįžo Lietuvos apeliacinis teismas.

ELTA primena, kad penktadienį Darbo partija premjerui pateikė naują kandidatūrą į švietimo ir mokslo ministrus. Premjeras kandidatūrą žada paviešinti tik gavęs Specialiųjų tyrimų tarnybos išvadas.

Su Premjeru A. Butkevičiumi penktadienį Vyriausybėje susitikęs Darbo partijos laikinasis pirmininkas Valentinas Bukauskas teigė, kad pateikta tik viena kandidatūra, tačiau jos neatskleidė. V. Bukauskas taip pat sakė, kad Ministrą Pirmininką tenkina kandidatūra. Ankstesnė "darbiečių" kandidatūra - Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas - netenkino Prezidentės Dalios Grybauskaitės, suabejojusios kandidato reputacija ir skaidrumu. Laikinai Švietimo ir mokslo ministerijos vadovo pareigas eina teisingumo ministras Juozas Bernatonis.