Pasak jo, V. Gervilas turėjo pasirinkti tarp rinkimų į Europos Parlamentą (EP) ir Seimo pirmininko pareigų.

Ketvirtadienį Seime svarstant V. Gedvilo atsistatydinimo pareiškimą opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos vadovas Andrius Kubilius tvirtino, kad V. Gedvilą iš pareigų trauktis privertė V. Uspaskichas.

Pastarasis, apie tai paklaustas LRT radijo, kelissyk pakartojo „ne“.

„Taryboje buvo kalbama, kad dar neatėjo pareiškimas, tai aš paklausiau, ar parašys“, – LRT radijui aiškino V. Uspaskichas.

Pasak jo, V. Gedvilas, pareiškęs norą kandidatuoti į EP, turėjo pasirinkti – arba rinkimus, arba aukščiausias pareigas Seime.

„Aš atsiminiau Vytautui Gapšiui (Darbo partijos pirmininkui – LRT.lt), kada buvo tvirtinami kandidatai į EP, kad jis (V. Gedvilas) sakė: aš irgi noriu būti įrašytas. Jam partijos pirmininkas pasakė: tu turi pasirinkti – Seimo pirmininkas arba kandidatas į EP. Tai turbūt šitam jo apsisprendimui irgi turėjo įtakos noras dalyvauti EP rinkimuose“, – aiškino V. Uspaskichas.

Jis sako V. Gedvilo ketinimus dėl rinkimų į EP vertinantis „visiškai teigiamai“.

LRT.lt primena, kad Darbo partijos pirmininkas V. Gapšys pareiškė norą atsistatydinti iš partijos pirmininko pareigų bei iš Seimo pirmininko pirmojo pavaduotojo posto. V. Gedvilas pateikė atsistatydinimo iš Seimo pirmininko posto prašymą.

Darbo partija numato, kad Seimo pirmininke ir laikinąja partijos vadove turėtų tapti parlamentarė Loreta Graužinienė.