„Nakvoti važiuoju ten. Ten mano lova geresnė. Ką dar? Tualetas auksinis“, - žurnalistams Seime teigė V. Uspaskichas.

Politikas taip pat tikino, jog kelionė nebuvo slapta. Vis dėlto jis neneigė DELFI pareiškęs, jog jį oro uoste pastebėjęs ir nufotografavęs skaitytojas „apsižiūrėjo“.

„Sako „Apsigavo?“. Gal ir apsigavo. Gal ne apie mane eina kalba. Kitas dalykas – tai yra mano visą laiką reikalas. Kur, ką važiuoju – tai yra niekieno kito reikalas“, - sakė V. Uspaskichas.

Seimo valdyba leidimą kelionei V. Uspaskichui išdavė jam jau sėdint lėktuve. Vis dėlto politikas Rusijoje užtruko trumpiau nei nurodyta valdybos leidime. Rusijoje viešėti jam buvo leista iki šeštadienio.

V. Uspaskichas teigė apskritai nesuprantantis, kam Seimo nariams reikalingi parlamento valdybos leidimai kelionėms į ne Europos Sąjungos šalis.

„Esu suaugęs žmogus, išrinktas rinkėjų. Kažkas kažką tai bando pritempti – tai tiesiog iškrypėliškai elgiasi, ir viskas. Aš galvoju, kad Seimas nėra vaikų darželis. Man reikia prašyti leidimų ir t.t., jeigu važiuoju pristatinėti Seimo nuomonę ar valstybės. Tai kitas dalykas. O gal aš važiuoju... pas mane gal lova ten geresnė, bute, ir aš važiuoju ten nakvoti? Ir kas man gali trukdyti?“ - teigė „darbietis“.

Jis neatmetė galimybės inicijuoti Seimo statuto pataisas, kad valdybos leidimai parlamentarams nebebūtų reikalingi.

„Reikėtų tai keisti. Ir nejuokinti nei tautos, nei žmonių, nei pasaulio tokiais principais. Na, gal informuoti galima: aš išvažiuoju ten ir ten, jeigu ne į Europos Sąjungą. Bet ne leidimą“, - dėstė V. Uspaskichas.

Vis dėlto reikalai Rusijoje buvo skubūs. Politikas atskleidė, kad bilietą į antradienio skrydį įsigijo likus valandai iki lėktuvo pakilimo.

„Staigiai man reikėjo išvažiuoti. Ir viskas, aš parašiau (prašymą Seimo valdybai – DELFI) ir išvažiavau“, - sakė pašnekovas.

Jis teigė netgi informavęs Seimo valdybą, kad ji gali jam neleisti keliauti.

„Sakiau, aš informuoju, bet jūs man galite leidimo neduoti. (...) Jūs galite man neduoti – man nereikia. Aš ne vaikų darželyje gyvenu“, - teigė V. Uspaskichas.

Politikas pabrėžė su Rusija turintis daug bendra.

„Du vaikai ten gyvena, pas mane ten butas yra, daug kitų dalykų. Aš ten gimiau. Pas mane ten motina palaidota, pas mane ten brolis, neseniai koja amputuota. Yra reikalų. Kodėl aš turiu kažkokią tai ataskaitą daryti dėl asmeninių reikalų, kurių važiuoju tvarkyti? Bet tikrai pas mane nėra jokių tikslių. Slaptai aš tikrai galėjau išvažiuoti – ir niekas manęs nepastebėtų“, - teigė V. Uspaskichas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (623)