Vilniaus rajono tarybai teikiamas sprendimo projektas, kuriuo V. Tomaševskiui siūloma suteikti Vilniaus rajono garbės piliečio vardą.

„Suteikus Vilniaus rajono Garbės piliečio vardą europarlamentarui, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkui Valdemarui Tomaševskiui, bus įvertinti jo nuopelnai, prisidėjimas prie Vilniaus rajono gerovės ir klestėjimo“, - teigiama projekto aiškinamajame rašte.

Dokumente taip pat nurodoma, esą garbės piliečio statusą V. Tomaševskiui suteikti prašo Lavoriškių, Buivydžių ir Sužionių bendruomenės. Su prašymu susipažinusi Vilniaus rajono Garbės piliečio vardo suteikimo komisija kovo 10 d. esą nusprendė, kad LLRA lyderis tikrai vertas išskirtinio titulo ir siūlo rajono tarybai jį įtvirtinti.

LLRA po savivaldos rinkimų tradiciškai išlaiko vienvaldę Vilniaus rajono kontrolę. Dabartinė merė Marija Rekst tiesioginiuose rinkimuose triumfavo jau pirmajame ture, o 20 tarybos narių mandatų iškovojusi LLRA daugumą turi ir be jokio poreikio formuoti koaliciją. 5 mandatus Vilniaus rajone iškovojo jungtinis Liberalų sąjūdžio ir konservatorių sąrašas, 3 – socialdemokratai, 2 – Darbo partija.

Na, o V. Tomaševskis vos nepateikė sensacijos Vilniaus miesto mero rinkimuose. LLRA lyderis pirmajame ture ilgai laikėsi antroje vietoje, tik balsų skaičiavimui einant į pabaigą paaiškėjo, kad į antrąjį turą pateko ne jis, o Artūras Zuokas.