„Džiaugiuosi, kad prie mūsų prisijungė patyręs teisėsaugininkas, kriminalistas, kovotojas su nusikalstamumu”, - pranešime žiniasklaidai teigia Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) pirmininkas Artūras Zuokas.

„Turiu didelę patirtį, visą gyvenimą dirbau už teisingesnę ir saugesnę Lietuvą. Savo patirtį ir žinias teisėsaugos srityje galėčiau pritaikyti įstatymų leidyboje. Sieksiu, kad teisėsaugos pareigūnai gautų didesnius atlyginimus, turėtų geresnes socialines garantijas, būtų aprūpinti reikiamomis darbui priemonėmis ir dar efektyviau gintų, saugotų ir padėtų visuomenei”, - pabrėžė V. Račkauskas.

Trumpai apie V. Račkauską: baigė Vilniaus universiteto Teisės fakultetą, dirbo VRM (kovos su socialistinės nuosavybės grobstymu valdyboje, ypatingai svarbių bylų, kovos su organizuotu nusikalstamumu skyriuose), VRM Policijos departamente, Lietuvos policijos akademijoje, Vilniaus miesto vyriausiajame policijos komisariate, Lietuvos policijos generaliniu komisaru, advokatu, LR ministro pirmininko patarėju teisės klausimais.

Yra gavęs Sausio 13-osios atminimo medalį, Didžiojo Lietuvos Kunigaikščio Gedimino 5-ojo laipsnio ordiną, pirmojo laipsnio Vidaus reikalų ministerijos atminimo ženklas „Tėvynės labui“.