„Pažiūrėkite, kaip gerai buvo paruošti žmonės, kurie veikė Kijeve. Juos ruošė bazėse Lenkijoje, Lietuvoje ir galbūt Ukrainoje. Jie, padalinti į dešimtis ir šimtus, veikia labai organizuotai. Veikia tiksliai kaip laikrodis. Jūs matėte, kaip jie dirba - kaip specialiosios pajėgos. Kodėl galvojate, kad Kryme negali įvykti kažkas panašaus?“ - skėlė V. Putinas.

V. Putinas pabrėžė, kad Rusija pasiruošusi padėti „Berkut“ kovotojams, kurių padėtis Kryme esą tik blogėja – jų nemaitina ir negydo ligoninėse, jų šeimoms gresia pavojus.

„Tai ne Rusijos vidaus reikalų ministerijos reikalas, tačiau iš humanitarinių paskatų būtų teisinga, kad mes padėtume“, – kalbėjo Rusijos vadovas.

Lietuva V.Putino kaltinimus vadina nesantaiką kurstančiu šmeižtu

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nesantaiką kurstančiu šmeižtu pavadino Rusijos prezidento Vladimiro Putino kaltinimus Lietuvai ir Lenkijai, esą jos rengė kovotojus Kijeve.

"V.Putino kaltinimai Lietuvai yra pagrindo neturinčios insinuacijos, kuriomis siekiama pateisinti agresiją ir paskatinti neapykantą prieš lietuvius Rusijoje", - socialiniame tinkle "Twitter" parašė ministras.

"Melas ir propaganda, iki kurios nusileidžia Rusija, kad pateisintų savo karinius veiksmu Ukrainoje, svetimos šalies teritorijoje", - BNS sakė prezidentės patarėja Jovita Neliupšienė.

DELFI primena, kad Rusijos žiniasklaidoje jau buvo pasirodžiusios propagandinės informacijos apie tai, jog Lietuva specialiai rengia kovotojus, kurie protestuoja ir priešinasi Ukrainos vidaus reikalų pajėgoms Kijeve bei kitose šalies vietose.