„Tikslai yra įdėti pradžioje prevenciją, tada tik savižudybes, ją įdarbinti tą komisiją, kad ji dirbtų, o ne tik kurtų įvaizdį savo. Yra tokių tikslų - įveiklinti. Manau, kad ji veikia ne tuo tikslu, kuriuo yra sukurta - veikia įvaizdžio tikslu“, - Žinių radijui trečiadienį teigė parlamento vadovas.

Jis taip pat patikino, kad „valstietė“ Dovilė Šakalienė nedalyvauja perkuriant komisiją, nes šiuo metu yra komandiruotėje.

Konservatoriaus Mykolo Majausko Savižudybių ir smurto prevencijos komisijos performavimą Seime ketinama svarstyti ketvirtadienį. Opozicija antradienį nesėkmingai bandė išbraukti šį klausimą iš darbotvarkės.

Nevyriausybinių organizacijų ir ekspertų koalicija „Psichikos sveikata 2030“ pirmadienį kreipėsi į Seimą prašydama išsaugoti dabartinę veikiančią Savižudybių ir smurto prevencijos komisiją, sakydama, kad „svarbu netrikdyti efektyviai veikiančios komisijos darbo, todėl nepritariama šios komisijos likvidavimui bei smurto ir savižudybių klausimų supriešinimui“.

Savižudybių prevencijos komisija įsteigta šią kadenciją konservatoriaus M. Majausko ir Liberalų sąjūdžio frakcijos narės Aušrinės Armonaitės iniciatyva. Vėliau komisijos pavadinimas ir veikla išplėsta, ji tapo Savižudybių ir smurto prevencijos komisija.