Seimo pirmininkas kritikuoja R. Valentukevičiaus sprendimą vienasmeniškai „išteisinti“ parlamentarę „valstietę“ Gretą Kildišienę dėl galimo interesų konflikto, naudojantis iš „Agrokoncerno“ jos mamos nuomotu automobiliu.

„VTEK vadovas padarė vienasmenį pareiškimą ir tuo peržengė savo kompetencijos ribas ir sumenkino VTEK autoritetą“, – ketvirtadienį V. Pranckiečio poziciją BNS perdavė jo atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Ingrida Šimonytė ir Arvydas Anušauskas ketvirtadienį kreipėsi į Seimo pirmininką V. Pranckietį, ragindami pareikšti nepasitikėjimą VTEK vadovu.

R. Valentukevičius išaiškinimą LVŽS frakcijos seniūno pavaduotojai G. Kildišienei dėl automobilio, nuomojamo iš partijos pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“, pateikė nesitaręs su kitais komisijos nariais.

R. Valentukevičiaus atsakyme G. Kildišienei nurodoma, kad aplinkybės, kai jai artimas asmuo su „Agrokoncernu“ sudarė automobilio lizingo sandorį ir leido parlamentarei automobiliu naudotis „savaime interesų konflikto nekelia“.

Pats R. Valentukevičius sako, kad pateikė ne išvadą, o paaiškinimą, kuriam nereikia komisijos balsavimo, ir tai esanti įprasta praktika gavus Seimo narių klausimą.