„Taip, girdėjau, kad siūloma jos kandidatūra. (...) Teikimo dar nesu gavęs. Kai socialdemokratai pasiūlys, tada svarstysime. Dabar kol kas nenorėčiau nieko skelbti, nes tai jų vieta ir jie turi pasirinkti, apsispręsti", - pirmadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo vadovas nesiėmė atsakyti, ar šią savaitę gali atsirasti naujas Seimo vicepirmininkas. „Tai socialdemokratai turi pasakyti, reikėtų jų paklausti, ta vieta yra laisva ir ją užimti reikia, laukiame jų pasiūlymų", - sakė V. Pranckietis.

Socialdemokratų lyderis Seimo narys Algirdas Butkevičius pirmadienį Eltai neįvardijo socialdemokratų kandidato į Seimo vicepirmininko pareigas.

Kaip primena ELTA, kovo 23 d. Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė I. Šiaulienė neatskleidė, ką socialdemokratai ketina deleguoti į atsilaisvinusią Seimo Pirmininko pavaduotojo vietą.

Ji taip pat nepaneigė ir leido suprasti, kad gali būti viena iš pretendentų į šias pareigas. Į žurnalistų klausimą, ar jai siūloma užimti šį postą, ji atsakė: "Taip, galbūt, (...) turime rezervą didelį: gali būti ir damos, ir vyrai".

Nuo platesnių komentarų parlamentarė susilaikė.

Kovo 10 d. Seimas atleido socialdemokratą Mindaugą Bastį iš Seimo Pirmininko pavaduotojo pareigų jam atsistatydinus.

Socialdemokratai išsaugojo teisę deleguoti naują kandidatą į Seimo vicepirmininko pareigas.