„Keistoka situacija buvo: ėjo žmonės užsiregistruoti ir juos pasitiko žurnalistai, sustabdė, ir jie negali įeiti. Tai sutarė - užregistruok mus pokalbiui. Tai, žinote, įvykdė jų prašymą. Tai nelyginant tas kortelės naudojimas prašant kito žmogaus užregistruoti - mes turime atvejį ir Justo Džiugelio, visuomet kažkas turi padėti žmogui (...), tai šiuo atveju taip pat buvo šiokia tokia objektyvi priežastis“, - Žinių radijui trečiadienį teigė parlamento vadovas.

V.Pranckietis sakė pats kreipęsis į komisija dėl situacijos, ją etikos sargai nagrinės trečiadienį.

A.Širinskienė praėjusią savaitę Seime pasinaudojo Aurelijaus Verygos ir Ramūno Karbauskio kortelėmis registruodama juos diskusijai, pačių parlamentarų tuo metu nebuvo salėje. V.Pranckietis sako, kad komisija turėtų aspsispręsti, ar vertinti tik A.Širinskienės, ar visų trijų politikų veiksmus.

„Manau, kad komisija turėtų pati nuspręsti, ką reikia įvertinti. Jei manys, kad reikia įvertinti visus, įvertins visų poelgį“, - teigė jis.

Dėl to, jog leido savo kortele naudotis parlamentarui Andriui Sacharukui, 2010-aisiais Seimo nario mandato neteko Linas Karalius, A.Sacharukas tuomet kelių balsų persvara mandatą išsaugojo. Nustatyta, kad A.Sacharukas 22 kartus panaudojo frakcijos kolegos Seimo nario pažymėjimą balsuodamas už įstatymų pakeitimus, kai pats L.Karalius buvo išvykęs į Aziją.