Už sveikatą atsakingas komisaras sakė esąs nustebintas, kad solidarumo daugiausia stokoja tos Vidurio ir Rytų Europos šalys, kurios vėliausiai prisijungė prie ES.

„Ne viena Lietuva turi tokią poziciją. Lietuva, Latvija, Estija, Višegrado šalys – stebėtina, kad tos šalys, kurios vėliausiai įsijungė į ES, jos iš tikrųjų stokoja solidarumo. Kai reikia kiaulių marui skirti papildomų pinigų, tada tos šalys skambina į Briuselį, kai reikia matyti, kad yra tragiškos mirtys ir žmonės žūsta ir Viduržemio jūra virsta kapinėmis, tada solidarumas negalioja, tada mes negalime“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė eurokomisaras.

„Kur tas solidarumas, kur suvokimas, kad ES yra vienetas, kuriame yra bendros problemos?“, – retoriškai klausė politikas.

Jis pabrėžė, kad ES siūlys valstybėms finansinę paramą sprendžiant pabėgėlių problemas.

Sprendžiant krizę Viduržemio jūroje, Europos Komisija siūlo į Lietuvą iš trečiųjų šalių perkelti 207 pabėgėlius. Dar 503 prašymus (1,23 proc. visų prašymų), tenkančius daugiausiai pabėgėlių priimančiai Graikijai ir Italijai, Lietuva turėtų išnagrinėti per dvejus metus.

Lietuvos vadovai atmetė Briuselio pasiūlymą, sakydami, kad pabėgėlių priėmimas gali būti tik savanoriškas. Vyriausybė teigia, kad Lietuva galėtų priimti iki 50 pabėgėlių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (224)