„Nustokite skelbti karus prezidentei, nustokite piketavę prie prokurorų namų, nustokite vaizduodami, kad dirbate tik rengdami interpeliacijas. Liaukitės tuščiai švaistę brangų laiką. Laiką, per kurį galite padaryti gerų, svarbių darbų. Baikite užsiiminėti labiau nusidėjusių paieškomis ir tuščiu politikavimu“, – sako „darbiečių“ lyderis pirmadienį išplatintame pareiškime, kuriuo kreipiasi tiek į opoziciją, tiek į valdančiosios koalicijos partnerius.

Anot jo, mokesčių mokėtojų pinigai ir kai kurių politikų laikas pastaruoju metu „švaistomi neeilinėms sesijoms, kreipimųsi į teismus rašymu, tyrimų komisijų sudarinėjimu, užklausų ir prašymų teisėsaugos institucijų siuntinėjimu“, o tai „niekam neduoda naudos ir nedaro garbės“. Jis ragino politikus „darbais bei iniciatyvomis“ įrodyti, kad yra verti savo vardo.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) praėjusią savaitę pareiškė, kad Vyriausybė patiria prezidentės spaudimą ir taip galbūt siekiama, jog būtų formuojama mažumos Vyriausybė. Tuo metu valdančiųjų „tvarkiečių“ atstovai surengė piketą prie Generalinės prokuratūros prokuroro Irmanto Mikelionio namų, kur reiškė priekaištus prezidentei ir teisėsaugai.

Opoziciniai liberalai ir konservatoriai siekia inicijuoti interpeliaciją aplinkos ministrui „tvarkiečiui“ Kęstučiui Trečiokui po paviešintų jo pokalbių su Druskininkų meru Ričardu Malinausku, kuriuose šis ragina skubiau priimti Vyriausybės nutarimą dėl kurortinių zonų panaikinimo.