„Mano požiūriu, abejonės ir nuogąstavimai dėl kažkokio išlikimo ar neišlikimo, susilpnėjimo yra absoliutūs kliedesiai. Negirdėjau pirmininkės komentaro, bet visiems, kurie kalba ar daro prielaidas apie galimus Darbo partijos nestabilumus, likimą ar išlikimą, pasakysiu, kad tai yra kliedesiai ir nieko daugiau. Arba baimė dėl savo pozicijų Darbo partijoje", - DELFI trečiadienį vakare sakė V. Mazuronis.

L. Graužinienė po Darbo partijos tarybos posėdžio naujienų agentūrai BNS pareiškė nesanti tikra dėl partijos ateities. Tokią savo nuomonę ji išsakė Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui paskelbus apie pasitraukimą iš partijos. Politikas yra teisiamas vadinamojoje juodosios buhalterijos byloje, kurioje galutinį sprendimą turi tarti Lietuvos apeliacinis eismas.

„Matysime... Tikėsimės, kad (partija) išliks. Šiandien man per sunku dar kalbėti apie tai. Nukelkime šią temą ateičiai“, - trečiadienį sakė L. Graužinienė.

Pasak jos, Darbo partiją V.Uspaskichas paliko tikėdamasis, kad tai bus naudingiau pačiai partijai.

„Aš daug nenoriu kalbėti, gerbiu Viktoro apsisprendimą. Tik noriu pasakyti, kad tokį žingsnį gali žengti tik labai stiprios valios žmogus. Jis yra labai daug padaręs partijai, mūsų žmonėms, visiems žmonėms. Jis tiesiog gebėdavo suprasti, padėti eiliniam mūsų partijos žmogui. Čia yra tikroji jo stiprybė - visa partija jį labai mylėjo“, - kalbėjo Seimo pirmininkė.

„Viktoro apsisprendimas nelengvas ir mums, ir pačiam Viktorui jis buvo labai ilgai brandintas“, - pridūrė ji.

Paklausta, ar V.Uspaskichas atsistatydino dėl to, nes tikisi palankesnio sprendimo vadinamojoje Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, L.Graužinienė sakė „nenorinti eiti į detales“.