„Jokių paliepimų, nurodymų, sąrašų – juodų, žydrų, raudonų – man nė žodžiu, nė raštu nebuvo pateikta. Man atrodė, kad rotacija, pasikeitimai valstybinių institucijų valdymo sistemoje yra reikalingi. Aš džiaugiuosi, kad kolegos ministrai šį klausimą irgi vertina panašiai, ieškoma lankstesnių galimų pasikeitimo būdų – tai yra teisingi žingsniai“, - „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ trečiadienį sakė V. Mazuronis.

„Antras dalykas, aš buvau ir esu tas ministras, kuris tiesioginių nurodymų iš nieko nepriiminėja ir nepriiminės kaip politikas. Yra kitas dalykas – tartis, ieškoti geriausio sprendimo, bet kiekvienas turi savo kompetencijos ribose priimti tokius sprendimus, kokius jis mano reikalingus ir po to už juos atsakyti“, -  kalbėjo jis.

Aplinkos ministerija praėjusį mėnesį nusprendė nepratęsti kai kurių ministerijai pavaldžių įstaigų vadovų kadencijų. Tarp jų atsidūrė ir po gaisro Kuršių nerijoje kritikuota Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė

Paskutinę dieną einantis ministro pareigas V. Mazuronis sakė, kad kol kas dar visai neaišku, kas bus jo įpėdinis ministerijoje, nes nėra sutarimo tarp deleguojančios partijos, premjero ir prezidentės. Jo nuomonės šiuo klausimu esą nėra klausiama:

„Su manim niekas nėra derinama, nors ir nepriklauso, kad būtų derinama. Aš išsakiau savo nuomonę ir pasilieku prie tos pačios nuomonės“,- sakė jis.

V. Mazuronis buvo išrinktas į Europos Parlamentą pagal partijos Tvarka ir teisingumas sąrašą.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.