Bus panaikinama 17 administracijoje buvusių skyrių, o vietoj jų įkuriama dešimt naujų. 13 skyrių pavadinimai yra pakeičiami.

„Siekiant padidinti Kauno miesto savivaldybės valdymui skirtų išteklių valdymo efektyvumą, būtina dalį savivaldybėje vykdomų funkcijų centralizuoti, peržiūrėti vykdomas funkcijas, siekiant išvengti funkcijų dubliavimo bei atsisakant viešojo valdymo institucijoms nebūdingų funkcijų“, – rašoma sprendimo projekte.

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, rengiant pertvarką galvota ne apie konkrečias personalijas, o apie savivaldybę kaip vieną organizaciją ir tai, ką bei kaip ji daro.

„Viskas orientuota į keturias pagrindines kryptis. Pirmoji – tai savivaldybės funkcijos, susijusios su viešosiomis paslaugomis miestiečiams: socialiniai reikalai, švietimas ir ugdymas, kultūra. Tai mes vadiname minkštąja kryptimi. Antra arba kietoji kryptis – gatvių asfaltavimas, elektros kabeliai, šildymas, kitaip sakant, buitiniai ir miesto infrastruktūros reikalai. Trečioji kryptis – tai visi tie specialistai, dirbantys savivaldybėje ir privalantys padėti, kad pirmosios dvi kryptys dirbtų sėkmingai. Ketvirtoji kryptis apima strateginius klausimus ir kontrolę“, – pasakojo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Strateginius klausimus ir kontrolę kuruos pats administracijos direktorius, tuo metu pirmosios trys sritys bus patikėtos jo pavaduotojams Viliui Šiliauskui, Sigitui Šliažui ir Romaldui Rabačiui.

Pristatydamas klausimą, G.Petrauskas pabrėžė, kad sumažinus darbuotojų, jų funkcijos nebus perduodamos biudžetinėms ar viešosioms įstaigoms.

„Galiu patiktinti visiškai, kad šiuo metu šioje struktūroje, šiuose pokyčiuose, tai nėra numatyta“, – per tarybos posėdį sakė jis.

Pakeitimai įsigalios nuo kitų metų. Šiuo metu savivaldybėje dirba 760 darbuotojų.

Savivaldybės duomenimis, nuo kitų metų pertvarka leis sutaupyti ne mažiau kaip 2 mln. eurų.