V. Matijošaičio teigimu, rinkimus laimėjo tos partijos, kurios laiku padarė tinkamus sprendimus.

„Rezultatai kieti ir aštrūs, bet gal ir teisingi – partijos turi daryti permainas, o kas pirmi permainas padarė, tas ir nuėjo į priekį. Tai parodo, kad jaunimu reikia pasitikėti. Pažiūrėkite, kiek mano kabinete jaunimo“, - DELFI teigė V. Matijošaitis.

Po rinkimų paaiškėjo, kad Darbo partija apskritai nepateko į naujos kadencijos Seimą, vargais negalais minimalų rezultatą sukrapštė „Tvarka ir teisingumas“.

„Šios partijos gal kažkada ir gimė kitokiais tikslais. Atvirai man nebuvo staigmenų. Kad Darbo partija nepateko tai gal šiek tiek keista. Maniau, kad pateks, bent ant minimumo. Tas pats su „Tvarka ir teisingumu“. O šiaip staigmenų nėra“, - teigė V. Matijošaitis.

Reklaminiuose plakatuose Kaune, V. Matijošaitis pozavo ne tik su „Vieningo Kauno“ kandidatais į Seimą, bet ir su žaliųjų lyderių R. Karbauskiu.

„Aš palaikau visus protingus žmones. R. Karbauskis yra vienas iš jų. Iš tiesų protingas, vedantis gerą gyvenimo būdą, turintis sveiką gyvenimą. Manęs nenustebino jų pasiektas rezultatas – tai pasiruošimo lygis. Jie gerai pasiruošė, dirbo ir manęs nenustebino. Taip pat man patinka Saulius Skvernelis – geras, profesionalus žmogus. Geros smegenų dėžutės bent partijos viršūnėse“, - DELFI teigė V. Matijošaitis.

Kauno meras pastebėjo, kad pažangą padarė ir G. Landsbergis.

„Gabrielių mačiau prieš kiek daugiau nei pusmetį, buvo atėjęs susipažinti. Tada man jis atrodė silpniau, bet dabar žiūrint debatus ir panašiai, ar gerus kursus praėjo ar patobulėjo. Įsijungė“, - pastebėjo V. Matijošaitis.

Meras vylėsi, kad naujosios kadencijos Seimo nariai daugiau dėmesio skirs tiems miestams, kuriuose buvo išrinkti.

„Viskas priklausys nuo išrinktų žmonių. Jei taip dirbs kaip anksčiau išrinkti konservatoriai, tada nenorėčiau. Iš tiesų jų pareigos ir tikslas einant į Seimą turi būti matyt visą Lietuvą, o ne tik Vilnių ir savo partiją“, - vylėsi „Vieningo Kauno“ lyderis.

Po rinkimų aiškėja, kad Kauno miesto tarybus nario mandatą ir vietą Seime iškeis garsusis Kęstutis Pūkas.

„O va čia tai staigmena. Iš tiesų staigmena. Noriu padėkoti visiems žmonės, kurie jį išrinko į Seimą. Šiek tiek paironizuosiu, bet Lietuva tikrai išloš“, - juokėsi V. Matijošaitis.