„Čia – ne konservatoriams, yra prastos tendencijos mūsų šaliai ir viskas. Apie tai reikia kalbėti, negi čia – vienos partijos problema, čia – Lietuvos problema. Žmonės neskiria, kas yra kas, jais galima manipuliuoti, ateina nežinomi žmonės, gal jie dar pasirodys, kas jie tokie, gal jie ne tokie blogi. Dabar bus tas laikotarpis išsiryškinimo, užsirekomendavimo, nes ateina gyvi žmonės su savo atsakomybe“, – kalbėjo V. Landsbergis.

Konservatorių patriarchas prognozavo, kad valstiečiai susitars dėl koalicijos su socialdemokratais.

„Aš manau, kad visai lengvai susitars vadinami žali valstiečiai su vadinamais socialdemokratais. Nebus jokių problemų. Gediminas Kirkilas labai senai pasakė, kad jeigu jie laimi, tai mes jiems artimiausi. Labai teisingai. Jis protingas žmogus“, – sakė V. Landsbergis.

Pasak jo, tai reiškia, kad „jokių permainų nebus“.

„Tai – vilties, kad bus permainos, kaip kad Lozoraitis buvo vilties prezidentas, bet jam nebuvo leista tapti prezidentu“, - kalbėjo V. Landsbergis.

Paklaustas, kas bus valdant valstiečiams, konservatorių patriarchas optimizmu nespinduliavo.

„Kas bus prie valstiečių? Aš tikiuosi, kad kolūkių nesugrąžins, nors ten bus kolūkinės nomenklatūros, bet manau, kad nesugrąžins“, – sakė V. Landsbergis.

Paprašytas paaiškinti, kas atsitiko, konservatorių patriarchas priminė Lietuvos nepriklausomybės atgavimo pradžią.

„Kas atsitiko? Atsitiko labai seniai, ar jūs nepastebėjote, kas Lietuvoje atsitiko? 1992 m. pabaigoje, kas atsitiko, kai grįžo buvę komunistai? “, – retoriškai klausė V. Landsbergis.