„Čia fantazijos. Ar aš buvau aktyvioje politikoje, ar nebuvau? Kaip buvau, taip ir būsiu. Ką reiškia trauktis? Trauktis tai išvažiuoti į kaimą, į pensiją ir grybauti. Aš dar esu EP, šį tą veikiu ir partijoje, ir viešajame gyvenime, tokie paskelbimai apie traukimąsi - kažkokia fantazija. Kiek išeina, tiek politikoje ir esu“, - pirmadienį DELFI sakė V. Landsbergis.

Tiesa, V. Landsbergis teigė tikriausiai kitąmet nebekandidatuos į EP, bet galutinio sprendimo dar nepriėmęs. „Žinoma, viskas savaime. Neišvažiuosiu aš į Afriką“, - į klausimą, ką veiks, jei nebekandidatuos į EP, atsakė profesorius.

Balandį TS-LKD pirmininko rinkimuose V. Landsbergis pralaimėjo Andriui Kubiliui. Praėjusį sekmadienį vykusiame partijos suvažiavime jis atsisakė toliau vadovauti TS-LKD Politikos komitetui.

V. Landsbergis sako, kad taip buvo apsisprendęs iš anksto. „Nemanau, kad čia pralaimėti rinkimai ir dėl to reikia liautis ką nors veikti. Ką veikiau, tą ir veiksiu, tik tiek, kad nebus Politikos komiteto pirmininko pareigų. Šiek tiek susimažinau ir viskas. Nieko ypatingo nevyksta, nereikia ieškoti to, ko nėra“, - kalbėjo konservatorių patriarchas.

A. Krupavičius: V. Landsbergio laikas TS-LKD viršūnėse baigėsi

Sekmadienį vykusiame partijos suvažiavime V. Landsbergis pliekė partiečius ir negailėjo kritikos A. Kubiliaus Vyriausybei. Kauno technologijos universiteto Politikos ir viešojo administravimo instituto direktorius profesorius Algis Krupavičius sako, kad V. Landsbergio laikas TS-LKD viršūnėse baigėsi.

„Vienas dalykas aiškus – gerai, kad TS-LKD vienaip ar kitaip tarpusavyje diskutuoja, kartais aštriai, bet kad partijoje diskusija vyksta, gan sveikos partijos požymis. Antra vertus, susierzinimas V. Landsbergio stovykloje, ko gero, tęsiasi pernelyg ilgai, šiuo požiūriu jo kritika A. Kubiliui nieko naujo TS-LKD gretose“, - kalbėjo A. Krupavičius.

Pasak jo, jau kurį laiką V. Landsbergis gana aštriai kritikuoja A. Kubilių. Kritika tapo pretekstu dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose, tačiau partija lyderiu išsirinko A. Kubilių. „Ta yra aiškus signalas V. Landsbergiui, kad jo laikas TS-LKD viršūnėse baigėsi. Demokratinėse partijose, turinčiose gilesnes demokratines tradicijas, paprastai pralaimėjus rinkimus užimamos nuosaikesnės pozicijos ir negrįžtama prie nuolatinės kritikos. Tuo požiūriu TS-LKD dar nėra iki galo demokratiška“, - pastebi A. Krupavičius.

Politologo teigimu, tai lemia V. Landsbergio būdas – jis politikoje yra ironiškas, satyriškas, kritiškas, tačiau per mažai savikritiškas.