„Kaip benorėtų asmuo, jis neturi galimybės išslaptinti ir paviešinti, nes neleidžia įstatymas. Tai reiškia, mes turime pateikti tam tikro straipsnio pataisą, kuri Seime turėtų būti įregistruota ir kuo skubiau apsvarstyta ir priimta, kad visuomenė galėtų gauti atsakymus į neatsakytus klausimus“, - pirmadienį BNS sakė laikinasis partijos vadovas Valentinas Bukauskas.

Jo teigimu, tik paviešinus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apie pirmąjį Seimo vicepirmininką „darbietį“ Vydą Gedvilą surinktą ir premjerui Algirdui Butkevičiui bei prezidentei Daliai Grybauskaitei pateiktą medžiagą, bus galima įvertinti jos svarumą.

„Ministras pirmininkas, praėjusią savaitę kaip ir prezidentė gavęs riboto naudojimo pažymą, pabrėžė, kad Vyriausybės teisininkai nemato, kad Vydas Gedvilas negalėtų eiti ministro pareigas. Prezidentė pabrėžė, kad jis net negalėjo svarstyti (V.Gedvilo kandidatūros), turėdamas tokią svarią medžiagą. Išeina dvi tiesos, nors yra viena tiesa“, - kalbėjo V.Bukauskas.

Anot jo, įstatymų pataisos jau rengiamos, pirmadienį jos turėtų būti įregistruotos Seimo posėdžių sekretoriate ir priimtos skubos tvarka.

„Tai negali tęstis iki begalybės“, - pabrėžė „darbietis“.

Praėjusią savaitę Darbo partijai į švietimo ir mokslo ministrus pasiūlius V.Gedvilą, A.Butkevičius pareiškė, kad jis tinkamas minėtoms pareigoms, tuo metu D.Grybauskaitė tvirtino, kad pagal STT medžiagą, jo kandidatūra net negali būti svarstoma.

Žiniasklaidoje skelbta, esą STT pažymoje rašoma, kad V.Gedvilas galėjo proteguoti savo partiečio Gintaro Furmanavičiaus ir nepartinio Edžio Urbanavičius kandidatūras į Kūno kultūros ir sporto departamento vadovo pareigas. Be to, skelbta, esą politiko bernvakario vakarėlį apmokėjo įmonės „Arvi“ savininkas Vidmantas Kučinskas. V.Gedvilas atmeta jam reiškiamus kaltinimus.

Švietimo ir mokslo ministro postas liko laisvas, kai Darbo partija iš šių pareigų atšaukė savo deleguotą Dainių Pavalkį, apkaltinusi jį nevykdant partijos ir Vyriausybės programos.