Tuo pačiu kandidatas teigia, jog tuo atveju, jei bus paskirtas ministru, turintis viziją, ką keistų švietime. „Taip, viziją aš turiu, visą gyvenimą dirbau švietime, pats rašiau tiek Vyriausybės programą, tiek Darbo partijos programą, mano nuostatos pakankamai aiškios, ką reikia daryti, tiesiog vykdyti Vyriausybės programą. Jeigu ateičiau, sudėliočiau prioritetus, aišku, pasižiūrėčiau, kokie darbai padaryti, sudėliočiau situaciją, gal vidaus auditą reikėtų padaryti“, - trečiadienį BNS sakė V. Gedvilas.

Tačiau konkrečių darbų jis sakė nenorintis įvardinti, kol nepasirašytas dekretas dėl jo skyrimo. „Dėl proveržio - aš nesu burtininkas, esu paprastas žmogus, bet gerai išmanantis švietimo sistemą, tai yra mano stiprioji pusė, tiek metų praleista, gal visko nepakeisčiau, visos programos neįgyvendinčiau, bet kai kuriuos nedidelius darbelius tikrai padaryčiau“, - sakė kandidatas.

„Švietimo sistema - labai jautri sistema, labai staigiai sprendimų priimt negali, pasakyti, kad kitais metais bus prailginti mokslo metai, taigi tai šokas žmonėms, negali pasakyti, kad mokaisi 12 klasėj ir tau reikės laikyti kažkokį egzaminą šiais metais, tai reikia pasakyti prieš 5-6 metus, nes tai žaidimas su žmonių likimais“, - kalbėjo V. Gedvilas.

Vyriausybė trečiadienį pranešė, kad premjeras gavo teigiamą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadą dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus V. Gedvilo reputacijos, ir teiks Seimo nario kandidatūrą svarstyti prezidentei.

V. Gedvilas siūlomas į pareigas vietoje „darbiečio“ Dainiaus Pavalkio, kuris atsistatydino iš posto dėl partijos vadovybės kritikos.