Ketvirtadienį Seime nepasirodžiusi N. Venckienė, jei parlamente neapsireikš iki vakaro, bus praleidusi jau 12 Seimo posėdžių iš eilės: šešis rytinius ir šešis vakarinius.

Liberalų sąjūdžio nariai Eugenijus Gentvilas ir Dalia Teišerskytė ketvirtadienį oficialiai kreipėsi į Seimo pirmininką.

„Jei vyksta sąmoningas slapstymasis nuo Lietuvos teisėsaugos, kaip Seimo pirmininkas, turite bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis ir aiškintis, kur šiuo metu yra Seimo narė N. Venckienė“, - rašoma liberalų kreipimesi į V. Gedvilą.

Tiesa, E. Gentvilas su D. Teišerskyte teigia neatmetantys galimybės, kad N. Venckienei galėjo nutikti kažkas blogo. Liberalai pabrėžia, esą būtina išsiaiškinti, ar „Drąsos kelio“ lyderei netaikomas „psichologinis spaudimas, neteisėtas laisvės apribojimas ir pan.“

„Todėl viso Seimo ir jūsų, kaip institucijos vadovo, prievolė yra išsiaiškinti, kur šiuo metu yra Seimo narė N. Venckienė, bei nustatyti, ar jai nėra daromas nusikalstamas poveikis“, - apeliuoja liberalai.

DELFI primena, jog Seime N. Venckienė nesirodo nuo tos dienos, kai Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę. „Drąsos kelio“ frakcijos lyderė balsavime dėl savo imuniteto nedalyvavo, o jos bendražygiai tada pareiškė, esą ji serga. Tiesa, koks tai negalavimas – niekas negalėjo įvardinti. Vėliau pasigirdo spėlionių, kad N. Venckienė nuo teisėsaugos slapstosi užsienyje – galbūt net kitame pasaulio krašte, Australijoje ar Naujojoje Zelandijoje.